Τα αιτήματα απο το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 14:35

Τα αιτήματα απο το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου

Αιτήματα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου προσυπογράφει την από 22/2/2014 απόφαση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αργοστολίου, με την οποία διαμορφώνονται αιτήματα για την υποστήριξη των μαθητών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα: · Να γίνει ειδική ρύθμιση για τις εξετάσεις ώστε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου όλου του Νομού να μη δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς (πχ ποσόστωση).

Να ακυρωθεί η διαδικασία έναρξης εξέτασης των μαθητών της Α΄ Λυκείου στο Νομό με τράπεζα θεμάτων.

· Να παρθούν μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

· Τα σχολικά συγκροτήματα να ελεγχθούν ουσιαστικά και σύμφωνα με τις προτάσεις του ΤΕΕ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ( στατική επάρκεια –εξόδους διαφυγής-πυρασφάλεια ) και όχι μόνο οπτικός έλεγχος.

· Να υλοποιηθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες το νέο σχολικό συγκρότημα στο Ληξούρι και τα υπόλοιπα τέσσερα σε άλλες περιοχές του νομού.

· Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία (πχ βραχοπαγίδες κτλ)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου έχει ήδη ζητήσει, με έγγραφό του από 16/2/14, να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου, ώστε η κατάσταση που δημιουργήθηκε από το σεισμό να μην επηρεάσει δυσμενώς την πιθανότητα επιτυχίας τους στην Γ/βάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης, με έγγραφο από 1/2/2014 ο Σύλλογος έχει αναφερθεί στην πιθανή αδυναμία των μαθητών μας να συμμετάσχουν σε σχολικούς αγώνες ή άλλες δραστηριότητες, που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν πρόσθετη μοριοδότηση για την εισαγωγή στην Γ/βάθμια Εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250