Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσαν στο γηροκομείο Ληξουρίου ο Π.Σ Βλαχάτων «Ο Αίνος» και ο Πολιτιστικός σύνδεσμος «Ευκοσμία» (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 20:31

Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσαν στο γηροκομείο Ληξουρίου ο Π.Σ Βλαχάτων «Ο Αίνος» και ο Πολιτιστικός σύνδεσμος «Ευκοσμία» (εικόνες)

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Βλαχάτων «Ο ΑΙΝΟΣ» Χαράλαμπος Μινέτος μαζί με μέλη του συλλόγου αλλά και η εκπρόσωπος του πολιτιστικού συνδέσμου «ΕΥΚΟΣΜΙΑ» κα. Καλή Κακούρη παρέδωσαν στο γηροκομείο Ληξουρίου είδη πρώτης ανάγκης, υγιεινής και καθαριότητος. Στο κλειστό γήπεδο όπου φιλοξενείται το γηροκομείο τους υποδέχτηκε και παρέλαβε τα πράγματα η κα. Αγαθή Χριστοδουλή ευχαριστώντας τον κύριο Μινέτο και την κυρία Κακούρη για την προσφορά τους στο ίδρυμα. Κείμενο - εικόνες: Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου

Ο πρόεδρος του Π.Σ Βλαχάτων είπε:

Βρισκόμαστε απόψε εδώ για να προσφέρουμε μια μικρή βοήθεια στους ανθρώπους που δίδαξαν με την δύναμη της ψυχής τους σε εμάς τους νεότερους ότι ενωμένοι βγαίνουμε πιο δυνατοί στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Όπως αυτοί του σεισμού που βιώνουμε τώρα. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για βοήθεια στους σεισμόπληκτους γέροντες του Ληξουρίου, και την κα. Αγαθή Χριστοδουλή που με την επικοινωνία που είχαμε συγκεντρώθηκαν χρήσιμα υλικά για τις ανάγκες του γηροκομείου. Στην όλη προσπάθεια σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνεχόμενη συνεργασία που έχουμε με τον πολιτιστικό σύνδεσμο «ΕΥΚΟΣΜΙΑ», και την πρόεδρό του κα. Όλγα Γεωργοπουλου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας χωρίς δεύτερη σκέψη μαζί με τα μέλη της και έστειλε μέσω του συλλόγου μας υλική βοήθεια για το γηροκομείο».

Κλείνοντας ο κύριος Μινέτος ευχήθηκε όλα να έχουν αίσιο τέλος και η προσφορά μας να συνεχίζεται καθημερινά και όχι στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο ΠΣ Ευκοσμίας δηλώνει:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΩΝ «ΕΥΚΟΣΜΙΑ»

Η Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, είναι μια μέρα που άφησε το σημάδι της στην όμορφη Κεφαλονιά μας. Ο σεισμός των 6 και ρίχτερ και η μεγάλη σεισμική ακολουθία του έφερε μνήμες του '53 στους μεγαλύτερους ,αλλά κυρίως θύμισε σε όλους μας ότι ο τόπος μας βρίσκεται στη πιο σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Οι μεγαλύτερες ζημιές είναι σε σπίτια και υποδομές στο Ληξούρι και στα χωριά της Παλλικής .

Στα χωριά της 21ας, από όπου καταγόμαστε εμείς τα μέλη του Πολιτιστικού Συνδέσμου Κεφαλλονιτών Αθήνας – Πειραιά ''ΕΥΚΟΣΜΙΑ'' , οι ζημιές είναι λίγες , κυρίως στις εκκλησίες των χωριών μας.

Λόγω των παραπάνω συνθηκών που διαμορφώθηκαν στο νησί μας τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν, ομόφωνα , να μη γίνει φέτος κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίττας και με τα χρήματα που θα διαθέταμε, από το μικρό αποθεματικό του ταμείου μας , να αγοραστούν αγαθά πρώτης ανάγκης και να σταλούν στους πληγέντες συμπατριώτες μας.Συνεργαστήκαμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο '' ΑΙΝΟΣ'' των Βλαχάτων 21ας και τα αγαθά που αγοράστηκαν από εμάς μαζί με προϊόντα που συγκεντρώθηκαν από το σύλλογο '' Αίνο'' παραδόθηκαν ήδη στους υπεύθυνους του Γηροκομείου Ληξουρίου ,για ανακούφιση των γερόντων που στεγάζονται ακόμα στο κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου.

Όμως όλοι να μη ξεχνάμε ότι η Κεφαλονιά μας τώρα δεν χρειάζεται μόνο μια αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά θέλει τη συνεχή υποστήριξη όλων μας. Η δε πολιτεία να μη μείνει μόνο στις υποσχέσεις και άμμεσα να επιδιορθώσει και να δημιουργήσει σωστές υποδομές (π.χ. ύδρευση Παλλική), ώστε γρήγορα η νέα δοκιμασία του νησιού μας να γίνει μια μακρινή ανάμνηση.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΤΟ ΔΣ του ΠΟΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΩΝ
«ΕΥΚΟΣΜΙΑ»

 DSC0278 DSC0280 DSC0281 DSC0282 DSC0283 DSC0284 DSC0285 DSC0286 DSC0287 DSC0288 DSC0292 DSC0293 DSC0295 DSC0296 DSC0297 DSC0298




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250