Τ. Κουίκ από την Κεφαλονιά: «Να λειτουργήσει άμεσα η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αργοστολίου και να μεταφερθεί το λιμεναρχείο από το επικίνδυνο κτίριο»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 21:15

Τ. Κουίκ από την Κεφαλονιά: «Να λειτουργήσει άμεσα η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αργοστολίου και να μεταφερθεί το λιμεναρχείο από το επικίνδυνο κτίριο»

Από τη Κεφαλονιά, όπου βρίσκεται σε περιοδεία στις σεισμόπληκτες περιοχές, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε τις εξής δηλώσεις μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και στην Δημοσιογράφο Κάτια Μακρή του REAL FM: «Μαζί με τους Πολιτευτές, τον Τομεάρχη και μέλη της τοπικής Συντονιστικής, επισκέπτομαι αυτή την ώρα περιοχές της Κεφαλονιάς που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από τον σεισμό και κυρίως το Ληξούρι.

Είχα το πρωί ενημέρωση από τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε αυτονόητη την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Αλλά θεωρούμε, επίσης, ότι πρέπει να σταματήσουν οι θεατρινισμοί να γίνεται συνεχής αναφορά ευχαριστιών με τόση χρήση σιελογόνων, στο όνομα του μνημονιακού Πρωθυπουργού. Είπαμε. Γίνονται τα αυτονόητα, αν και το θεωρώ ανέφικτο να μην εμπλακεί η Δικαιοσύνη για ορισμένα πράγματα που ελέγχουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μακάρι να διαψευστώ.

Αντιλαμβάνομαι ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, αλλά η Κεφαλονιά δεν είναι θίασος επί σκηνής για να κόβουν κάποιοι εισιτήρια για κομματικούς σκοπούς. Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που δοκιμάζεται και χρειάζεται σοβαρότητα.

Επίσης ζήτησα από τον κ. Μιχελάκη να συνεννοηθεί με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ και η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, που έγινε με δωρεά 10 εκ. δολαρίων από μία Κεφαλλονίτισσα ευπατρίδη.

Τέλος, πρέπει άμεσα να γίνει η μεταφορά του Λιμεναρχείου, που έχει τεράστιες ρωγμές και έχει υποστεί εξαιρετικά επικίνδυνες καθιζήσεις. Το κτίριο έτσι κι αλλιώς έχει χαρακτηρισθεί ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ από τη δεκαετία του '90.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προτείνουμε να μεταφερθεί στο κτίριο του Οίκου Ναύτου, που είναι και ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ναυτιλίας. Άλλη λύση είναι και το εγκαταλειμμένο κτίριο της Στρατολογίας.

Στο τέλος της επίσκεψης, θα επανέλθω με περαιτέρω προτάσεις.

Για όλα αυτά, ενημερώνω συνεχώς τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250