Η ένωση γονέων Λειβαθούς για τις διώξεις 15 εργαζομένων την ημέρα της πρωτομαγιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 08:56

Η ένωση γονέων Λειβαθούς για τις διώξεις 15 εργαζομένων την ημέρα της πρωτομαγιάς

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Λειβαθούς καταγγέλλει την δίωξη 15 εργαζομένων, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Μεταξύ αυτών είναι ένα μέλος από το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αργοστολίου (Διονυσία Πεντογάλου - 2ο Λύκειο Αργοστολίου) και δύο μέλη της Ένωσης Λειβαθούς (Αγγελική Τσώλου - Λύκειο Κεραμειών και Διονύσης Γεωργόπουλος - Γυμνάσιο Κεραμειών). Και άλλοι από τους διωκόμενους είναι δραστήρια μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Το «έγκλημα» για το οποίο κατηγορούνται είναι ότι υπερασπίστηκαν το αυτονόητο δικαίωμα να τιμούν απεργιακά την Πρωτομαγιά, να ενημερώνουν για την απεργία και να διεκδικούν τακτικές – ασφαλείς – φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η δίωξη αυτή ανοίγει τη στιγμή που η Κεφαλονιά και το Θιάκι βιώνουν τις ολέθριες συνέπειες από την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, σε όφελος των εφοπλιστών και σε βάρος του επιβατικού κοινού και των ναυτεργατών. Η δίωξη είναι ένα ακόμη επεισόδιο στον αυταρχικό – αντεργατικό κατήφορο της κυβέρνησης, στην προσπάθεια να περιορίσει μέχρι την κατάργησή τους, τα δημοκρατικά δικαιώματα και να παρεμποδίσει την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Το «νόμος και τάξη» είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσεται επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων, με δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστές να βρίσκονται απέναντι σε σωρεία δικών και διώξεων.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Λειβαθούς καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την ΑΣΓΜΕ και τους φορείς του λαού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους και από κοινού να απαιτήσουμε:

-          Να σταματήσει άμεσα η δίωξη των εργαζομένων της Κεφαλονιάς.

-          Να σταματήσουν οι διώξεις και οι παρεμβάσεις που εξελίσσονται ενάντια στα συνδικάτα και η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Κεραμειές 9 Δεκέμβρη 2013

Για το ΔΣ της Ένωσης

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Γρηγορόπουλος Σταύρος

Μιχαλάτου Μαίρη




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250