Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων Πάστρας και Σάμης: «Eφτασε η ώρα της συλλογικής ευθύνης»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 10:47

Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων Πάστρας και Σάμης: «Eφτασε η ώρα της συλλογικής ευθύνης»

« Και πάλι ο Καλλικράτης βγαίνει μπροστά...». Όλες οι προσπάθειες της Καλλικρατικής φιλοσοφίας για μια πραγματική αποκέντρωση από τα προβλήματα των κατοίκων, πέφτει στο κενό. Ο κοινωνικός ιστός σε επίπεδο οργάνωσης κοινότητας , βάλλεται. Κι αν η κοινότητα , η αποκεντρωμένη κοινότητα, απομονωθεί, φανταστείτε πως η πραγματικότητα βρίσκει την έκφρασή της στο θέατρο του παραλόγου.

Η Κοινότητα της Πάστρας και η Κοινότητα της Σάμης, έχουν υποστεί πολλές και σοβαρές μεταβολές, δημόσιες υπηρεσίες έφυγαν, ανεκμετάλλευτες τουριστικές δυνατότητες παρέμειναν εξαιτίας των γνωστών πολιτικών και οικονομικών λόγων.

Εκείνο που διαφαίνεται είναι μια λογική που τις περισσότερες φορές μας έχει διαχωρίσει και μας έχει εκθέσει. Η λογική αυτή στηρίζεται σε δύο πυλώνες , πρώτον, περιμένουμε από τους άλλους , τους ειδήμονες, τους ξένους, να δώσουν λύση για τα προβλήματα της περιοχής μας, και δεύτερον, η οργάνωση των κοινοτήτων στη βάση της συνεργασίας και αλληλεγγύης απειλεί, άρα εξοστρακίζεται.

Εμείς ως Κοινοτάρχες , που ζούμε και βιώνουμε τις συνέπειες της απομόνωσης και της έλλειψης αλληλεγγύης, πρέπει να κάνουμε κάτι από το να δείχνουμε ¨ποιος πήρε τις υπηρεσίες και γιατί¨ , ¨ποιο λιμάνι είναι ικανό και ποιο όχι¨, ποιες αρχαιότητες θα αναδείξουμε και ποιες όχι¨. Αυτά λίγο ή πολύ τα ξέρουμε, μας διαχωρίζουν οι πολιτικοί και οι πολιτικές, ώστε ποτέ να μην κάτσουμε σε ένα τραπέζι από μόνοι μας και να αναπτύξουμε έναν διάλογο του ρόλου και της προσφοράς μας. Το « διαίρει και βασίλευε» καλά κρατεί. Σίγουρα οι παλαιοκομματικές λογικές όπως και το σύστημα που τις γέννησε, είναι σαν το μύθο της Λερναίας Ύδρας , όμως ακόμα και αυτή στη μυθιστορία αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς μέχρι εξουδετερώσεως της.

Η αλληγορία της μυθιστορίας είναι παντού και πάντοτε χρήσιμη, πόσο μάλλον στις μέρες μας. Ξεκινώντας λοιπόν με τη λογική της αλληλεγγύης και του ρόλου που θα παίξει ο καθένας μας , κάνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα και προς άλλες κοινότητες, ώστε εμείς οι ίδιοι, σιγά σιγά, με σεβασμό , αλληλοβοήθεια και υπομονή , να σχεδιάσουμε τη ζωή μας . Η βιομηχανία του τουρισμού μας περιμένει, γιατί να βρίσκεται σε χέρια ξένων

Οι πεζοπορικές διαδρομές , οι αρχαιολογικοί τόποι, τα σπήλαια, τα κάστρα, οι εκκλησίες, δίνουν δυνατότητες για γνωριμία και αξιοποίηση του τόπου μας. Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας έξω από πολιτικούς διαχωρισμούς και ατομικά οφέλη.

Μετά τιμής


Αντωνάτου- Βαλσάμου Όλγα                                                                                Κουσουμβρής Άγγελος

Πρόεδρος της Δημοτικής Πρόεδρος της Δημοτικής                                         Κοινότητας Σάμης Κοινότητας Πάστρας


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250