Οι Ν. Αραβαντινός - Ζαφείρης και Δ. Μαρκέτος απαντούν στον Θεοφιλάτο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 10:25

Οι Ν. Αραβαντινός - Ζαφείρης και Δ. Μαρκέτος απαντούν στον Θεοφιλάτο

Με αφορμή τα όσα ο κ. Θεοφιλάτος δηλώνει στην γραπτή τους ανακοίνωση ο Νίκος Αραβαντινός Ζαφείρης και Δημήτρης Μαρκέτος έδωσαν την απάντησή τους.   "Πολλές φορές η μισή αλήθεια είναι χειρότερη και από το τρισαθλιότερο ψέμα. Η ενημέρωση από τον κ. Αντιδήμαρχο έγινε εντελώς τυχαία αρχικά στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας μετά από τυχαία επίσκεψή του στο γραφείο του Αντιδημάρχου την Παρασκευή το μεσημέρι και αφού η οικογένεια είχε ήδη εγκατασταθεί. Μόλις ο κ. Αραβαντινός αντιλήφθηκε το θέμα μετά από σύντομη εξήγηση του κ. Αντιδημάρχου η πρώτη αυθόρμητη κουβέντα με απορία έκπληξη και έντονο προβληματισμό είναι «τι κάνεις....;;» Αμέσως του ζήτησε να ενημερώσει τηλεφωνικά τους υπόλοιπους συμβούλους του τοπικού συμβουλίου, εξηγώντας του ότι χρειάζεται απόφαση τοπικού συμβουλίου. Από μέρους μας έχουμε να χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον «περίεργη» την αγνόηση του Τοπικού Συμβουλίου.

Με τον κ. Τσίκλη μίλησε για λίγο τηλεφωνικά ο οποίος εξέφρασε και αυτός τις αντιρρήσεις του. Στην αρνητική τοποθέτηση όλων των συμβούλων ο κ. Αντιδήμαρχος τόνισε πως παρά την αρνητική μας εισήγηση και παρά τις αναμενόμενες αντιδράσεις είχε σκοπό να το υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το αποτέλεσμα της κουβέντας, στην οποία παρόν ήταν και ο κ. Μαρκέτος ο οποίος και αυτός ήταν αντίθετος με την συγκεκριμένη επιλογή, ήταν πως αν το πρόβλημα της οικογένειας είναι τόσο σοβαρό (κάτι που ο κ. Αντιδήμαρχος προσπάθησε να μας αποδείξει με έγγραφο από τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου) θα πρέπει να το δούμε θετικά αλλά με μεγάλη επιφύλαξη για το συγκεκριμένο ακίνητο. Προφανώς και το θέμα δεν συζητήθηκε σε Τοπικό Συμβούλιο, προφανώς και δεν δόθηκε ποτέ η έγκριση από εμάς για την στέγαση στο συγκεκριμένο ακίνητο της οικογένειας και προφανώς έχοντας αυτήν την κατάσταση μπροστά μας και με τον τρόπο που παρουσιάστηκε από τον κ. Αντιδήμαρχο δεν μπορούσαμε να δείξουμε πως δεν δείχνουμε την ελάχιστη ευαισθησία.

Σε ότι αφορά εμάς τόσο ο Πρόεδρος με ενέργειές του όσο και το συμβούλιο συνολικά με τις αποφάσεις του έχουν δείξει την βούλησή τους για το μέλλον του συγκεκριμένου ακινήτου όσο και για τα υπόλοιπα ακίνητα της Δημοτικής Κοινότητας. Καλό θα είναι το βάρος των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών που ο κ. Αντιδήμαρχος με «περίεργο» τρόπο και σκεπτικό έλαβε να μην προσπαθεί να το μοιραστεί τεχνηέντως και με άλλους οι οποίοι αν μη τι άλλο έχουν μια διαφορετική αντίληψη για την πραγματικότητα στην πόλη. Ευτυχώς η κοινωνία μας είναι μικρή και ο καθένας γνωρίζει και κατανοεί πως σκέφτεται και με ποια κίνητρα και ποιες μεθόδους δρα ο καθένας...

Ληξούρι 28-10-2013

Νίκος Αραβαντινός-Ζαφείρης
Δημήτρης Μαρκέτος

Και μια μικρή προσωπική δήλωση εκ μέρους του κ. Αραβαντινού

Θα ήθελα εδώ να τονίσω πως δεν έχω μάθει ποτέ να κρύβομαι και κυρίως να μην αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να αναγνωρίζω τα όποια λάθη μου. Αν σε κάτι αισθάνομαι υπόλογος στο συγκεκριμένο θέμα που ταλανίζει την τοπική μας κοινωνία είναι πως θα μπορούσα να είμαι εκείνο το βράδυ παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να αλλάξει η παρουσία μου την απόφαση αφού αφενός θα πήγαινα χωρίς κάποια επίσημη απόφαση του Τοπικού μου Συμβουλίου, δεδομένου ότι το θέμα ήρθε ως «κατεπείγον» και αφετέρου τα όσα θα ήθελα να πω και εγώ δηλώθηκαν, μέσα σε όλον αυτό τον πανικό που γινόταν στο Συμβούλιο, από τρεις δημοτικούς συμβούλους.

Θέλετε γιατί δεν είχα κάποια επίσημη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, θέλετε από ολιγωρία ή λάθος εκτίμηση της κατάστασης εκ των υστέρων σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να είμαι παρόν. Και το γράφω αυτό επειδή βλέπω πως υπάρχει μια γενικότερη δυσκολία στο να γίνει η παραδοχή λάθους από πολιτικά πρόσωπα με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός και επειδή θεωρώ πως, ειδικά στις μέρες που ζούμε, θα πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά να αποδεικνύουν με κάθε τρόπο πως «υπάρχει και φιλότιμο».
Νίκος Αραβαντινός-Ζαφείρης




00 inkefalonia general ad 300X250