Η Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Σπύρου Λυκούδη στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 21:04

Η Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Σπύρου Λυκούδη στην Κεφαλονιά

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε στα τοπικά ΜΜΕ, ο βουλευτής Επικρατείας και γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Σπύρος Λυκούδης. O κ. Λυκούδης ανάφερε στην σύντομη εισήγησή του ότι «ήταν και είναι στρατηγική επιλογή της ΔΗΜ.ΑΡ, η χώρα να παραμείνει στην Ε.Ε. και στο ευρώ και γι αυτό συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση-μαζί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που είναι τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού- προσπαθώντας να συμβάλλει στην σωτηρία της χώρας από την τυπική χρεωκοπία. Η αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ από την τρικομματική έγινε, φυσικά, μετά την διασφάλιση της σωτηρίας της χώρας, αλλά –κατά την άποψή του με λάθος τρόπο-και γι αυτό το κόμμα είδε τα ποσοστά του να πέφτουν κατακόρυφα μετά την αποχώρηση».

likudis25 005

Απαντώντας, στην συνέχεια, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υπογράμμισε:

Για το επικείμενο συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ
-«Στο συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ που θα πραγματοποιηθεί περίπου σε ένα μήνα, θα καταβληθεί προσπάθεια να διαμορφωθεί μια αναλυτική πρόταση για διέξοδο της χώρας( εθνική ανασυγκρότηση) από την κρίση κατά τα επόμενα χρόνια. Χρειάζεται ο πολιτικός κόσμος να ξεπεράσει τις αδυναμίες του και να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, πέρα από την απλή διαπίστωση»

Για τις κινήσεις της ΔΗΜ.ΑΡ στις αυτοδιοικητικές εκλογές
-«Στις περιφερειακές εκλογές ερευνάται η αυτόνομη κάθοδος, ενώ στις Δημοτικές εκλογές η τοπική οργάνωση της Κεφαλλονιάς θα αποφασίσει για το τι θα γίνει!».

Για την φορολόγιση της ακίνητης περιουσίας
- «Στα προτεινόμενα για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, η ΔΗΜ.ΑΡ βρίσκει ότι περιέχονται παραλογισμοί και θα συμμετάσχει στο δημόσιο διάλογο προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις».

Για την ανασυγκρότηση του χώρου Δημοκρατικού Σοσιαλισμού
-«Η Δημοκρατική Αριστερά πάντοτε επιθυμούσε –και επιθυμεί-να ξεκινήσει ένας ευρύτατος διάλογος που θα καταλήξει στην ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού .Κατά συνέπεια, απέναντι σε όλες εκείνες της κινήσεις που αποβλέπουν την ανασυγκρότηση του συγκεκριμένου χώρου, δεν μπορεί να είναι αρνητική επί της αρχής. Θα συνεργαστεί, μάλιστα, με όλους εκείνους με τους οποίους θα προκύψει προγραμματική συμφωνία».


Κλείνοντας, ο κ. Λυκούδης χαιρέτησε, επίσης, την εξαγγελία της ομοσπονδοποίησης του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ και του Πανεπιστήμιου ως ένα πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του ΤΕΙ ( Η ΔΗΜ.ΑΡ είχε επιδιώξει έντονα , κατά την περίοδο της αναθεώρησης του σχεδίου «Αθηνά» να προκριθεί αυτή η λύση για το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και η λύση αυτή είχε γίνει αποδεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας) και έκφρασε την πεποίθησή του ότι το κόμμα του δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για την είσοδό του στη Βουλή ,κατά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στο πάνελ μαζί με τον κ. Σπύρο Λυκούδη, βρέθηκαν η πολιτευτής της ΔΗΜ.ΑΡ στην Κεφαλονιά κα Σοφία Αράβου Παπαδάτου και ο Υπεύθυνος Τύπου του κόμματος στην Κεφαλονιά κ. Τάκης Βασιλάτος.




00 inkefalonia general ad 300X250