Κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων του τουρισμού στην Απεργία του Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 08:03

Κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων του τουρισμού στην Απεργία του Νοέμβρη

Συναδέλφισσα, συνάδελφε     Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου δίνουμε αποφασιστικά, μαζικά και με σχέδιο την μάχη της απεργίας. Διεκδικούμε αποφασιστικά να μην γίνουν οι παραπέρα περικοπές των δικαιωμάτων και οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.Την ώρα που κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και μονοπώλια επιτίθενται και παίρνουν νέα μέτρα, την ίδια ώρα απλόχερα μέσω του προϋπολογισμού δίνουν στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, περισσότερα κίνητρα στο όνομα των επενδύσεων. Δίνουμε μαζική απάντηση στην κυβέρνηση και στα αφεντικά της, με την οργανωμένη πάλη μας. Να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός και η λογική ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα.

  Για τον κλάδο μας:

    Τα πανηγύρια του ξενοδοχειακού και του τουριστικού κεφαλαίου καλά κρατούν για την καλή φετινή χρονιά με το ρεκόρ αφίξεων των 17,5 εκατομμυρίων και τα έσοδα των 11,5 δις ευρώ.

    Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει πως είναι ο τουρισμός που θα μας βγάλει από την κρίση. Σε αυτή την καλή φετινή χρονιά 3,6% λιγότεροι εργαζόμενοι βρήκαν δουλειά στον κλάδο σε σχέση με πέρσι. Πολλοί σταμάτησαν την δουλειά μην αντέχοντας την πίεση και την εντατικοποίηση της εργασίας. Αυτοί που παρέμειναν είτε είναι ακόμα απλήρωτοι είτε έχουν πάρει έναντι των μισθών τους κάποια ψίχουλα. Το 73% του ελληνικού λαού δεν μπόρεσε να κάνει φέτος διακοπές. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα.

    Από την άλλη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα (βλέπε Ένωση Ξενοδόχων) για το ταμείο ανεργίας που αυτοί περικόπτουν για να το δώσουν με τη μορφή τζάμπα δουλειάς στους μεγαλοξενοδόχους.

    Πάνω από 200 χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου θα περάσουν ένα χειμώνα χωρίς επίδομα ανεργίας. Από αυτούς η κυβέρνηση θα απαιτήσει να πληρώσουν τη ΔΕΗ, το νερό, τις δόσεις τους στην εφορία, τα νέα χαράτσια, το εισιτήριο στα νοσοκομεία, τα φάρμακα, τη μόρφωση των παιδιών τους. Είναι ζωτική ανάγκη να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και ο χρόνος επιδότησης και να το παίρνουν όλοι χωρίς προϋποθέσεις. Να καταργηθούν τα δουλεμπορικά γραφεία που εκμεταλλεύονται την ανάγκη μας για δουλειά.

 

  • Ø ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
  • Ø ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10.30



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250