Επίσκεψη Τσίπρα στο Νοσοκομείο - Άκουσε τα προβλήματα γιατρών και εργαζομένων

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 11:54

Επίσκεψη Τσίπρα στο Νοσοκομείο -  Άκουσε τα προβλήματα γιατρών και εργαζομένων

Τα προβλήματα γιατρών και εργαζομένων άκουσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Ο πρόεδρους του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., εν αρχή επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «Απόπλους», όπου άκουσε από τον κοινωνιολόγο Ανδρέα Μαρούλη και του συνεργάτες του να αναλύουν τον σκοπό και τη φιλοσοφία του κέντρου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας είχε συζήτηση με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Αυγουστάτο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου προέτρεψε τον κ. Τσίπρα να πείσει τους εργαζομένους να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας, λαμβάνοντας την αρνητική απάντηση του προέδρου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Κατά την συνάντηση με τους γιατρούς και τους εργαζομένους ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις. «Το Νοσοκομείο δουλεύει με την ανοχή των εργαζομένων, οι οποίοι είναι εξουθενωμένοι και καταβεβλημένοι. Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι το οικονομικό» τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Σπύρος Σακαλής.

Στην προσφώνησή του ο παιδίατρος Ευάγγελος Ευαγγελάτος αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «πρόεδρο των κινημάτων» και αυτός με τη σειρά του χαμογέλασε. Ο κ. Ευαγγελάτος τόνισε πως: «όντως από θέμα πολιτείας το Νοσοκομείο δεν έχει τη συμπαράσταση που θα έπρεπε. Γιατροί και εργαζόμενοι κάνουν μία τεράστια προσπάθεια για να είναι το Νοσοκομείο ένα από τα καλύτερα της περιφέρειας».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως: «Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών. Εδώ στην Κεφαλονιά ωστόσο δεν είναι έτσι γιατί υπάρχει η ανθρωπιά και το φιλότιμο των γιατρών και των εργαζομένων. Η κατάσταση, αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή απέναντι στην πολιτική του Ελληνικού κράτους θα γίνεται ολοένα και χειρότερη. Πρέπει οπωσδήποτε να στηριχτεί το ελληνικό κράτος. Μέσα σε μια νύχτα το κράτος αποφάσισε να στερήσει αποθεματικά που είναι περιουσία Κεφαλλονιτών».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε επίσης πως θα πρέπει : «Να πάψουμε να δίνουμε λεφτά στους πιστωτές μας. Πρώτα να κοιτάξουμε να ανακάμψει ο λαός και εν συνεχεία να εξυπηρετήσουμε τους πιστωτές. Πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη μέσα στη χώρα και εν συνεχεία να κοιτάξουμε τους πιστωτές μας». Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο. Αν υπάρχει συνέχεια της σημερινής διακυβέρνησης θα επικρατήσει χάος. Πρέπει να δοθεί μια ηχηρή απάντηση και η μεγάλη ευκαιρία είναι τώρα».




00 inkefalonia general ad 300X250