Στις 10.550 ευρώ το πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 15:19

Στις 10.550 ευρώ το πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο

Με υπουργική απόφαση ,το Υπουργείο Εργασίας εισάγει νέο τρόπο επιβολής και αναθεωρεί προς τα πάνω ύψος των προστίμων για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Το πρόστιμο ορίζεται, πλέον, στα 10.550 ευρώ (το 18πλάσιο του κατώτατου μισθού) για κάθε έναν ανασφάλιστο εργαζόμενο. Με αφορμή την παρουσίαση της υπουργικής απόφασης ο υπουργός Εργασίας, δήλωσε-εκτός των άλλων- τα εξής:  

«Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και σε συνέχεια της διενέργειας συνεχών και εντατικών ελέγχων κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, προχωρούμε σε μία ακόμα δραστική δέσμη μέτρων... Τα πρόστιμα ( που θεσπίζονται) καθιστούν πλέον την αδήλωτη εργασία μία ασύμφορη και ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη πρακτική για τις επιχειρήσεις .Με δύο λόγια τα ψέματα τελείωσαν. Όποιος σχεδιάζει να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά.

Οι υψηλές αυτές κυρώσεις θα επιβάλλονται άμεσα, επιτόπια και κατά «δέσμια αρμοδιότητα» του ελεγκτή, καθώς η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπίζεται πλέον, και με την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου, ως ευθέως αποδεικνυόμενη παράβαση.
Γνωρίζουμε ότι οι ποινές είναι υψηλές έως εξοντωτικές. Ωστόσο η υψηλή παραβατικότητα και η ευρεία έκταση του φαινομένου έχει αγγίξει τα όρια ανοχής της κοινωνίας...»




00 inkefalonia general ad 300X250