ΣΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση στην Πλατεία Βαλλιάνου ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
Όλες και όλοι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς την Παρασκευή 27 Μαρτίου, 7:00μμ στην Πλατεία Βαλλιάνου
Ξεσηκωμός! Σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοτάξιο και επιχείρηση, σε κάθε χωριό. Κανείς να μην μείνει αμέτοχος μπροστά στις εξελίξεις και τη γενίκευση του πολέμου. Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουμε τη δύναμη να γίνουμε πρωταγωνιστές, με την οργάνωση του αγώνα μας μέσα από τα συνδικάτα και τους μαζικούς μας φορείς, τη μαχητική μας δράση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία των νησιών μας, όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα συνταξιουχικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα μαθητικά συμβούλια, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων, των αγροτών, κάθε μαζικό φορέα, να σημάνουν τώρα συναγερμό.
Να οργανώσουν τη δράση τους παντού, όπου ζει και εργάζεται ο λαός μας, με πολύμορφες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, με συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, για να δυναμώνει καθημερινά η αντίθεση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που οι φλόγες του καθημερινά εξαπλώνονται σε ολόκληρη την περιοχή μας. Για να σταματήσει η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας και οι διευκολύνσεις που παρέχει στους μακελάρηδες των λαών, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Για να ξεκουμπιστούν οι Νατοϊκοί από τα αεροδρόμια του Αράξου και της Ανδραβίδας που αξιοποιούνται για πολεμικούς σχεδιασμούς και γίνονται στόχος αντιποίνων. Για να μην χρησιμοποιηθεί κανένα λιμάνι της περιοχής μας για ελλιμενισμό Νατοϊκών δυνάμεων ή και μεταφορά στρατιωτικού υλικού. Για να μην πληρώσει η εργατική τάξη και τα παιδιά της, ο ίδιος ο λαός μας τις συνέπειες του πολέμου.
Τώρα είναι η ώρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι μαζικοί φορείς του κινήματος στην περιοχή να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της πάλης με σύνθημα «Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους». Δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους, ούτε θα διευκολύνουμε τους δικούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς που γίνονται για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών, βιομηχάνων και εφοπλιστών, για το ποιος θα κερδίσει στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, για τη μοιρασιά της λείας σε κοιτάσματα, πλουτοπαραγωγικές πηγές, δρόμους μεταφοράς και ενέργειας.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας, η νεολαία να μην δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα αστικά κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που στηρίζουν τους πολεμικούς σχεδιασμούς και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
Να προσπεράσουν και να κάνουν στην άκρη της ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που προσκυνούν τη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας, που ξεχρεώνουν γραμμάτια στους εργοδότες αφού τους προσφέρουν ηρεμία μέσα σε πολεμικές συνθήκες.
Όλοι τους μαζί, μας καλούν να βάλουμε τα κεφάλια μέσα τώρα, να δείξουμε ανοχή γιατί έρχονται φουρτούνες, να μην ζητάμε πολλά. Μάλιστα, μας καλούν στο όνομα της «εθνικής ενότητας» να βάλουμε πλάτη για να στηριχτούν τα δικά τους κέρδη και οι πολεμικοί σχεδιασμοί. Προσπαθούν από την μία να σύρουν τους εργαζόμενους και το λαό μας στις εγκληματικές τους επιδιώξεις και από την άλλη να φορτώσουν και άλλα βάρη στις πλάτες του, καθώς οι άμεσες επιπτώσεις στα εργατικά-λαϊκά στρώματα από τον πόλεμο είναι ήδη δυσβάστακτες.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι πολεμική εμπλοκή και μπίζνες πάνε πακέτο. Αυτό κρύβεται πίσω από τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Είναι στην πραγματικότητα η αναβάθμιση της θέσης και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό και για να θησαυρίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές από τα ναύλα που εκτοξεύονται σε κάθε αναταραχή, καλούν τους ναυτεργάτες να υπογράψουν θανατόχαρτα και να παίζουν τη ζωή τους “κορώνα γράμματα”.
Η λύση βρίσκεται στη δική μας δύναμη, στον οργανωμένο αγώνα
μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας!
Σήμερα, απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και του πολέμου χρειαζόμαστε ένα εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που δε θα υποτάσσεται στη στρατηγική των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Στους στόχους των μεγάλων αφεντικών που τους βαφτίζουν «εθνικούς στόχους» για να γίνουν πλουσιότεροι από την εκμετάλλευση και το αίμα των εργαζόμενων.
Η μεγάλη απεργία των λιμενεργατών σε 20 λιμάνια της Μεσογείου στις 6 Φλεβάρη όπως και η απεργία των ναυτεργατών στις 5 Μάρτη, που διαδήλωσαν ότι «δε δουλεύουν για τον πόλεμο» δείχνει τον δρόμο και τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να νικήσουν. Δείχνουν τον δρόμο της ανατροπής, με την χώρα μας έξω από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Απαιτούμε:
Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο! Καμία συμμετοχή στους ΕυρωΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να κλείσουν όλες οι βάσεις στη χώρα μας.
Να ανακληθεί η ελληνική πυροβολαρχία Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψουν πίσω όλες οι φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού και τα F-16.
Να μη σταλούν ελληνικά στρατεύματα κατοχής στην Παλαιστίνη.
Nα επιστρέψουν τώρα όλες οι μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το προσωπικό τους που βρίσκονται εκτός των συνόρων. Να μην αποσταλεί κανένας Έλληνας στρατιωτικός σε αποστολές που υπηρετούν ξένα συμφέροντα. Καμία συμμετοχή και βοήθεια με στρατιωτικό υλικό και μέσα.
Ποτέ ξανά πυρηνικά όπλα στον Άραξο, ούτε σκέψη για την ανάπτυξη πολεμικών αεροσκαφών που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των Ελλήνων ναυτεργατών και εργαζομένων που βρίσκονται σε περιοχές πολεμικών συγκρούσεων.
Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και για την προστασία του εργατικού λαϊκού εισοδήματος. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των ειδών λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων σε όλα αυτά τα ήδη για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Καμπίτσης Σπύρος Βαλεντής Ανδρέας
Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Δεν θα πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας «τα σπασμένα» - Όλοι στο συλλαλητήριο στις 27 Μάρτη στην Πλατεία Βαλλιάνου
Η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί τον λαό και τη νεολαία να δώσουν μαζικό, μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης την
Παρασκευή 27 Μαρτίου, 7:00μμ στην Πλατεία Βαλλιάνου.
Σε μια περίοδο που οι επικίνδυνες πολεμικές εξελίξεις κλιμακώνονται με τον πόλεμο στο Ιράν και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας οξύνονται, η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα τη χώρα μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου και βάζοντας τον λαό μας στο στόχαστρο αντιποίνων. Η εμπλοκή αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού, αλλά υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των ενεργειακών και επιχειρηματικών ομίλων και τους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των αγορών.
Οι λαοί πληρώνουν ήδη βαρύ τίμημα. Οι πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, οι επεμβάσεις και οι απειλές σε άλλες περιοχές του κόσμου αποδεικνύουν ότι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί γεννούν μόνο πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά και δυστυχία για τους λαούς.
Ταυτόχρονα, ο λαός μας καλείται να πληρώσει και το οικονομικό κόστος αυτής της πολιτικής. Η ακρίβεια, οι συνεχείς ανατιμήσεις, η φοροληστεία και η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα συνδέονται άμεσα με την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και τη χρηματοδότηση των πολεμικών σχεδιασμών. Κυνική και αδίστακτη η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 5 δις. ευρώ για αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων (F-16, φρεγάτες κ.α.), όχι για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, αλλά για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που μαίνονται στα πολεμικά μέτωπα, όπως επιβεβαιώθηκε με τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.
Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις. Αντίθετα, έχει κάθε λόγο να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, να απαιτήσει να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές εκτός συνόρων, να επαναπατριστούν με ασφάλεια οι ναυτεργάτες που βρίσκονται στην εμπόλεμη περιοχή και να σταματήσει κάθε στήριξη στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ώρα 7.00 μμ,
στην Πλατεία Βαλλιάνου
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.
Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο.
Αργοστόλι 22/3/2026 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ –
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.
Ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς “Νίκος Καββαδίας” υψώνει φωνή οργής!
Η πολιτική της Χώρας μας στους πολέμους, που μετατρέπει τους Έλληνες Ναυτικούς σε ζωντανούς στόχους, την θεωρούμε πως είναι εγκληματική.
Καταγγέλλουμε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, με τους εγκλωβισμένους συναδέλφους μας στον Περσικό Κόλπο, στην Ερυθρά και στην Μαύρη Θάλασσα.
Είναι εξοργιστικό να βλέπουμε ναυτεργάτες να γίνονται ασπίδες και όμηροι των πολέμων, την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες), πειθήνιο όργανο των πολεμοκαπήλων, που αντί να προστατεύει την χώρα και την ζωή των Ελλήνων, στέλνει πολεμικά σκάφη χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα, .
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΥΨΗΛΟΤΑΤΑ ΝΑΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.
ΖΗΤΑΜΕ τον άμεσο απεγκλωβισμό και την ασφαλή επιστροφή στην Πατρίδα όλων των Ναυτικών που βρίσκονται στις ζώνες των πολεμικών επιχειρήσεων.
Να κηρυχθούν εμπόλεμες περιοχές, ο Περσικός Κόλπος, η Ερυθρά και η Μαύρη Θάλασσα, με ότι συνέπειες έχει για τους Ναυτικούς, σύμφωνα με την ΣΣ.
Να επιστρέψουν τα Πολεμικά μας Πλοία και κάθε Ελληνική Στρατιωτική μονάδα, που βρίσκεται εκτός των συνόρων μας.
Να μην προσφερθεί καμία διευκόλυνση στον πόλεμο, που δεν είναι δικός μας και
Να μην χρησιμοποιηθεί καμία βάση και κανένα λιμάνι της χώρας μας, ως ορμητήριο για τα οικονομικά συμφέροντα, που επιφέρουν σφαγές των Λαών.
Εμείς οι Ναυτικοί της Κεφαλονιάς, που ξέρουμε από την αλμύρα και τον κίνδυνο και έχοντας την εμπειρία του πολέμου Ιράν – Ιράκ, της καταιγίδας της ερήμου Νο1 και Νο2, καθώς και την εμπειρία στους κινδύνους της πειρατείας, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η ζωή των Συναδέλφων μας λιπαντικό στα γρανάζια του συστήματος και των γεωπολιτικών παιχνιδιών των μεγάλων δυνάμεων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, την Παρασκευή 27/3/2026 στις 19:00 (7 μμ), στην Πλατεία Βαλλιάνου, στο Αργοστόλι.
Η σιωπή είναι συνενοχή, η δράση είναι η μόνη διέξοδος.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.-Ι. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ
Καμιά θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους. Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή!!!
Συνάδελφοι την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμου η χώρα μας πλέον συμμετέχει σε πόλεμο και μπαίνει σε κίνδυνο ο λαός μας, η εντατικοποίηση τσακίζει κόκαλα κυριολεκτικά. Δύο συνάδελφοι μας αυτή τη βδομάδα δεν γύρισαν σπίτι τους. Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ένας ακόμα πόλεμος που θέλει τους εργάτες τσακισμένους για να θησαυρίζουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι και τα υπόλοιπα παράσιτα που κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης .
Ο πόλεμος που διεξάγεται στη μέση Μέση Ανατολή από ΗΠΑ και Ισραήλ έχει για μια ακόμα φορά την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης. Η χρήση της συστοιχίας patriot των ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία εντείνει περισσότερο τις πιθανότητες αντιποίνων σε βάρος του λαού μας γι αυτό και απαιτούμε να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ από τη χώρα! Να γυρίσουν όλες οι εκτός συνόρων αποστολές των Ενόπλων δυνάμεων πίσω! Καμιά εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση και στα κόμματα που είναι πατερίτσες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η ακρίβεια που βιώνουμε και που αναμένεται να οξυνθεί τις επόμενες μέρες δεν είναι άσχετη με τις επιλογές των κυβερνήσεων τα τελευταία 15 χρόνια. Η πράσινη μετάβαση που θα μας έδινε φθηνή και "ακακη" ενέργεια ισοπεδώνοντας βουνοκορφές και γεμίζοντας κάμπους με λαμπογυαλα έφαγε τα μούτρα της σαν επιλογή μαζί με μπόλικο χρήμα που στέρησαν απ' το λαό μας για τις πράσινες μπίζνες των ενεργειακών ομίλων. Το θάψιμο και η κατάργηση του λιγνίτη σε συνδυασμό με το εμπάργκο στο ρωσικό αέριο και αντικατάσταση τους με το αμερικανικό LNG πού είναι πανάκριβο και με τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη το κόστος ζωής γίνεται όλο και πιο επώδυνο για τη τάξη μας.
Για όλα τα παραπάνω και όλα τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας, το σωματείο μας θα συμμετέχει στη πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 4 Απριλίου 9π.μ στη Καισαριανή στο κλειστό γυμναστήριο της Νήαρ Ηστ.
Κανένας μόνος του, όλοι στον αγώνα.
Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση του εργατικού κέντρου την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 7 μ.μ στην πλατεία Βαλλιάνου ώστε να γίνει δικιά μας υπόθεση η οργάνωση της πάλης και να απαιτήσουμε καμιά θυσία για το πόλεμο και τα κέρδη τους!!!
Κλιμακώνουμε και απαιτούμε:
- Έξω η Ελλάδα από το πόλεμο! Καμιά συμμετοχή στους ευρωνατοικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να κλείσουν όλες οι βάσεις στη χώρα μας.
- Να ανακληθεί η ελληνική πυροβολαρχία Πατριοτ από τη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψουν πίσω όλες οι φρεγάτες του πολεμικού Ναυτικού και τα f-16.
- Να μη σταλούν ελληνικά στρατεύματα κατοχής στην Παλαιστίνη.
- Να επιστρέψουν τώρα όλες οι μονάδες των ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων και το προσωπικό τους που βρίσκονται εκτός των συνόρων.
- Ποτέ ξανά πυρηνικά στον Άραξο, ούτε σκέψη για την ανάπτυξη πολεμικών αεροσκαφών που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
- Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των Ελλήνων ναυτεργατών και εργαζομένων που βρίσκονται σε περιοχές πολεμικών συγκρούσεων.
- Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και για την προστασία του εργατικού λαϊκού εισοδήματος. Αφορολόγητο στα 12000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο και 3000 ευρώ για κάθε παιδί.
- Μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των ειδών λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων σε όλα τα είδη για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Αφορολογητο για τους αγρότες
- Κάθε μέρα και ένσημο στην οικοδομή.
Σωματείο τεχνιτών οικοδόμων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ο Άγιος Γεώργιος
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καμιά συμμετοχή - καμία εμπλοκή - Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο - Δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα!
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καλεί τους εργατοϋπάλληλους σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου σήμερα Παρασκευή και ώρα 7.00 μμ στην Πλατεία Βαλλιάνου.
Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους των εκμεταλλευτών!
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και σε όσους στηρίζουν την εμπλοκή, καθώς προωθούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των ομίλων, απαιτώντας φθηνό, αναλώσιμο εργάτη και πειθαρχημένο στα «εθνικά οράματα». Αυτά τα «εθνικά οράματα» κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να τα νιώσει δικά του, γιατί δεν αφορούν τις δικές του ανάγκες, αλλά την ανάγκη των μονοπωλιακών ομίλων να τοποθετήσουν κεφάλαιο σε νέες αγορές.
Απαιτούμε:
- Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή πώλησης των καυσίμων. Κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως το ψωμί, τα τρόφιμα, το γάλα, τα βρεφικά είδη, τα είδη ατομικής υγιεινής κ.λπ., στα καύσιμα και στην Ενέργεια, καθώς και των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
- Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, να μη χρησιμοποιούνται τα λιμάνια και οι υποδομές για τη μεταφορά πολεμικού υλικού.
- Να ανακληθεί η ελληνική πυροβολαρχία Patriot από τη Σαουδική Αραβία, να επιστρέψουν όλες οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού και τα F-16. Να μη σταλούν ελληνικά στρατεύματα κατοχής στην Παλαιστίνη.
- Κανένας ναυτεργάτης σε περιοχές πολεμικών συγκρούσεων.
- Αυξήσεις και όχι κοροϊδία στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την ΕΓΣΣΕ.
- Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, στο 80% του μισθού.
- Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας κατά 50%.
- Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος.
- Καμία ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων (απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, επέκταση ωραρίων, δυσμενείς μετακινήσεις κ.ά.) που σχετίζεται με την προσαρμογή κλάδων και επιχειρήσεων στις απαιτήσεις της πολεμικής οικονομίας.
- Προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Καμία ανοχή στους νόμους της εργοδοτικής και κυβερνητικής καταστολής.
- Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Καμία συμμετοχή στους ευρωΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Όλοι σήμερα και ώρα 7.00μμ στην Πλατεία Βαλλιάνου!








![Έφυγαν από κοντά μας [27/3/2026]](/media/k2/items/cache/0b75f5a944cd5264c1c83e15f8e55c7f_M.jpg)







