Οι εκπτώσεις δεν έσωσαν την αγορά!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 15:19

Οι εκπτώσεις δεν έσωσαν την αγορά!
agora1

Κάναμε μία βόλτα στα μαγαζιά του Αργοστολίου για να διαπιστώσουμε αν κινούνται τα πράγματα τώρα που βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων.
Οι απόψεις των καταστηματαρχών ήταν ενδεικτικές για την κατάσταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην αγορά.

agora2

«Πλέον ελπίζουμε στο καλοκαίρι»
Στο κατάστημα με  παιδικά παπουτσάκια «Του Κουτιού» η Γιολάντα Μουρελάτου δηλώνει: «Δυστυχώς οι εκπτώσεις δεν πάνε καθόλου καλά. Δεν πήγαν ούτε και οι γιορτές καλά και οι εκπτώσεις ήταν απλά το αποκορύφωμα. Ούτε και οι εκπτώσεις της τάξεως του 50% έχουν βοηθήσει στην αγοραστική κίνηση. Ελπίζουμε πλέον στην επόμενη σεζόν, γιατί αυτή η σεζόν έχει περάσει και δεν θα αλλάξει κάτι. Ο κόσμος δεν ψωνίζει και σε αυτό φταίει η οικονομική κρίση και μόνο. Η αγορά της Κεφαλονιάς είναι λίγο παρεξηγημένη. Έχουμε μία πολύ καλή αγορά και μπορείς να βρεις όλες τις γκάμες των τιμών. Κάποιοι στηρίζουν την τοπική αγορά και κάποιοι δυστυχώς όχι. Δεν φταίει όμως η αγορά, φταίει η οικονομική κατάσταση της χώρας. Πλέον ελπίζουμε στην καλοκαιρινή σεζόν».

agora3








«Κανείς δεν συγκινείται»
Στο κατάστημα εμπορίας χαλιών και κουρτινών, ο Σπύρος Καλογηράς δηλώνει: «Οι εκπτώσεις πάνε χάλια. Δεν ψωνίζει κανένας δεν ενδιαφέρεται κανένας. Αυτό έχει να κάνει με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Έχουμε κάνει πολλές προσφορές αλλά δεν συγκινείται κανένας».

agora4

«Να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή»
Στο κατάστημα «Σεζόν» στο Λιθόστρωτο η Ντίνα Σιμάτου εξηγεί την κατάσταση: «Οι εκπτώσεις είναι πολύ καλές, για να μπορεί ο καταναλωτής να ψωνίζει, αλλά ούτε και σε αυτό δεν ανταποκρίνεται ο κόσμος. Η μόνο ελπίδα είναι όταν θα ανοίξει η καλοκαιρινή σεζόν. Μέχρι τότε θα πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή για να κρατήσουμε ανοιχτά τα μαγαζιά μας. Είναι κρίμα να περνάς και να βλέπεις τα καταστήματα κλειστά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή και ανοιχτή».

 agora5

«Ο κόσμος δεν έχει λεφτά»
Η Μαρίνα ιδιοκτήτρια του ομώνυμου καταστήματος στο Λιθόστρωτο δηλώνει: «Δεν πηγαίνουμε καθόλου καλά. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, οπότε με το ζόρι βγάζουμε τις υποχρεώσεις μας. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Η κατηφόρα είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε βάλει πολύ μεγάλες εκπτώσεις. Παντελόνια 55 ευρώ τα πουλάμε 10 ευρώ. Πόσο περισσότερες εκπτώσεις να βάλουμε. Δεν είναι ότι οι εκπτώσεις δεν είναι καλές, απλά ο κόσμος δεν έχει τα λεφτά να αγοράσει τα απαραίτητα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής




00 inkefalonia general ad 300X250