Συγχαρητήρια στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκο πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 09:57

Συγχαρητήρια στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκο πρόγραμμα

Δ Ε ΛΤ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης συγχαίρει τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων για τη συνεργασία που ανέπτυξαν με τα εταιρικά σχολεία της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Πολωνίας και της Λιθουανίας μέσω του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Comenius-σχολικές συμπράξεις «The water around us».  

Η συνεργασία αυτή εξασφάλισε πολύπλευρη εμπειρία και πρακτικές μάθησης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των χωρών μέσα από ανταλλαγή απόψεων, παρακολούθησης σε επίπεδο τάξεων και αξιολόγησης για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Η τελευταία επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως και τις 20 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο St Edmound στο Acle – Norwich  της Αγγλίας, όπου συμμετείχε και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου. Τη διαδικασία και την επιμέλεια του προγράμματος συντόνισε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων κα. Ειρήνη Φωκά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ήταν οι: Αναστασία Ρετσέλη, Χριστίνα Τσιάχτα, Αντωνία Αυγουστάτου και Δημήτρης Άννινος.

Εκπαιδευτικές ανταλλαγές αδελφοποίησης και εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα αποτελούν σημαντικές και εξαιρετικές πρωτοβουλίες και πρέπει με πρότυπο το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων να συνεχιστούν και να επεκταθούν και σε άλλες σχολικές μονάδες του Νομού μας.

                                                           

                                                               Η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης

                                                       ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250