Επιστολή Παναγή Βλάχου σε Κουτρουμάνη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 12:22

Επιστολή Παναγή Βλάχου σε Κουτρουμάνη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη Κοιν. Τοπικά ΜΜΕ Ληξούρι, 4.4.2012 Κύριε Υπουργέ, Σχετικά με την απόσυρση της διάταξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πραγματικά μου κάνει αλγεινή εντύπωση η απόφασή σας αυτή, όταν μάλιστα γίνεται εν όψει προεκλογικής περιόδου. Φαντάζομαι με τρόμο, τι θα γίνει μετεκλογικά όταν θα κυβερνάτε αγκαλιά με την Νέα Δημοκρατία, αφού τώρα αποσύρατε μια διάταξη που κάπως προσπαθούσε να ανακουφίσει την πλειοψηφία των Ελλήνων που βρίσκεται σε απόγνωση.

Καλό θα είναι βέβαια κ. Υπουργέ, έστω και τώρα, να πείτε την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό. Να πείτε δηλαδή, ότι η διάταξη αποσύρθηκε όχι γιατί αντέδρασε η τρόϊκα –όπως ψευδώς ισχυρίζεσθε-, αλλά γιατί αντέδρασαν οι τραπεζίτες, οι οποίοι έχουν σκοπό από τις αρχές του επόμενου χρόνου να πουλήσουν όλα τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια σε εταιρείες real estate του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Γερμανίας με σκοπό να παρακάμψουν τον νόμο Κατσέλη για να μπορούν να βγάζουν με συνοπτικές διαδικασίες σε πλειστηριασμό τα σπίτια –κάτι που με τον νόμο Κατσέλη δεν μπορούν-.

Βέβαια, η επίσημη δικαιολογία είναι ότι αν βγουν ταυτοχρόνως πολλά σπίτια στον πλειστηριασμό, και μάλιστα σε διάστημα σύντομο -δυο μηνών-, θα πέσει η τιμή τους. Μα πραγματικά κ. Υπουργέ, τόση απαξία και τόση κοροϊδία στον Ελληνικό Λαό; Εδώ δεν έχετε χαμηλώσει ούτε τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης και το όλο μέλημα σας είναι να μειώσετε τις τιμές των ακινήτων; Και σας ερωτώ κ. Υπουργέ: Όλες αυτές τις οικογένειες που θα πετάξετε στον δρόμο δεν τις σκέπτεσθε καθόλου; Απαξιώνετε παντελώς το γεγονός ότι ο Έλληνας, εκ της ιδιοσυγκρασίας του αγωνίζεται με πολλές στερήσεις μια ολόκληρη ζωή για την απόκτηση ενός σπιτιού, το οποίο εσείς –ελαφρά τη καρδία- οδηγείτε έναντι πινακίου φακής στο μεγάλο κεφάλαιο! Και μάλιστα, ποιος; Εσείς! Που μέχρι να γίνετε Υπουργός –υποτίθεται- ότι αγωνιζόσαστε για τον λαό. (Αλλά –θα μου πεις- και όλοι αυτοί που συγκυβερνάτε –υποτίθεται- πως ηγούνται ενός σοσιαλιστικού κινήματος !!!).

Προσέξετε όμως γιατί αυτός ο λαός που εσείς τόσο προκλητικά υποτιμάτε και απαξιώνετε, θα σας δώσει ηχηρή απάντηση στις επικείμενες εκλογές, όσα ψευτοδιλήμματα και αν του βάζετε.

Παναγής Βλάχος

Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλλονιάς-Ιθάκης

Μέλος προσωρινής Ν.Ε. Κοινωνικής Συμφωνίας

Υ.Γ.: Ελπίζω σε ενδεχόμενη επανάκαμψη της διάταξης αυτής να υπάρχει μέσα και η παράγραφος -η οποία υπήρχε και στην προηγούμενη- με την οποία διασφαλιζόταν το γεγονός ότι και αν ακόμη πουληθούν στο εξωτερικό τα δάνεια, θα ισχύει ο νόμος Κατσέλη για την μη κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.




00 inkefalonia general ad 300X250