Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 08:21

Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες!

Το πρόγραμμα Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες αφορά, στην πραγματικότητα, τη μεταφορά εμπειρίας από παλαιούς προς νέους επιχειρηματίες. Το πρόγραμμα προσφέρει σε εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να εργαστούν, για διάστημα ενός έως έξι μηνών, στο πλάι του ιδιοκτήτη μιας μικρομεσαίας επιχείρησης σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ. Οι νέοι επιχειρηματίες αποκτούν εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχουν, την ευκαιρία να κατανοήσουν την αγορά της συγκεκριμένης χώρας και να αναπτύξουν ένα δίκτυο επαφών που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για τη δική τους επιχείρηση.

Για να συμμετάσχει κάποιος στο πρόγραμμα ως νέος επιχειρηματίας αρκεί μόνο να είναι νέος επιχειρηματίας. («Νέος» με την έννοια ότι είναι ιδιοκτήτης νεοσύστατης επιχείρησης που λειτουργεί λιγότερο από τρία χρόνια ή ότι έχει σκεφτεί πολύ καλά τι είδους επιχείρηση επιθυμεί να ξεκινήσει, και έχει καταρτίσει το σχετικό επιχειρηματικό σχέδιο). Δεν υπάρχουν περιορισμοί λόγω ηλικίας.

Για την διαμονή στο εξωτερικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει στους επίδοξους επιχειρηματίες επίδομα για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και διαμονής. Το ποσό κυμαίνεται από 560 ευρώ έως 1.000 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τη χώρα όπου εδρεύει η μικρομεσαία επιχείρηση.

Αν, λοιπόν, είστε νέος επιχειρηματίας και σας ενδιαφέρει το Erasmus ,το πρώτο βήμα είναι η on line εγγραφή στον δικτυακό τόπο που αναγράφεται παρακάτω.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu




00 inkefalonia general ad 300X250