Πεζοπορική διαδρομή διοργανώνει ο Φορέας του Αίνου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 12:51

Πεζοπορική διαδρομή διοργανώνει ο Φορέας του Αίνου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η οποία καθιερώθηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, στο πλαίσιο των δράσεων Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης που αναπτύσσει, διοργανώνει την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 πεζοπορία στο μονοπάτι “Χιονίστρα – Μέγας Σωρός – Κρουκουμπιά – Χιονίστρα”. Κατά την πεζοπορία, το εξειδικευμένο προσωπικό του Φορέα, αξιοποιώντας τις υποδομές που διαθέτει για τους επισκέπτες, θα ενημερώσει τους επισκέπτες για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου και ειδικότερα για το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης και θα είναι στη διάθεση τους για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.

Όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, στο τηλέφωνο 26710-29258 ή στο E-mail του Φορέα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα μπορέσετε να διαθέσετε όχημα για την μεταφορά επισκεπτών που δεν διαθέτουν δικό τους.

Θα συναντηθούμε στις 08.30 το πρωί στο χώρο στάθμευσης της Κεντρικής Πύλης του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Στο τέλος της διαδρομής θα διατεθεί ελαφρύ γεύμα.

Περιγραφή της διαδρομής

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί “Χιονίστρα – Μέγας Σωρός – Κρουκουμπιά – Χιονίστρα” περιλαμβάνει τμήμα του μεγαλύτερου σε μήκους μονοπατιού του Αίνου, και έχει μήκος 7 km περίπου. Αποτελεί κυκλική διαδρομή με σημείο έναρξης και τερματισμού τη θέση ‘Χιονίστρα’ (υψόμετρο: 1.614 m), στην οποία βρίσκεται προστατευμένο το πυκνότερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής εξάπλωσης της Viola cephalonica (κεφαλληνιακής Βιολέτας), στενότοπου ενδημικού του Αίνου. Η χρονική διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται σε περίπου 3 ώρες. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός έως μέτριος. Το Α΄ τμήμα της διαδρομής βρίσκεται επί του οδικού δικτύου του Εθνικού Δρυμού (χωματόδρομος), με ελαφριά κλίση και διαθέτει πλήρη σκίαση σχεδόν στο σύνολό του. Φτάνοντας στο ‘Μέγα Σωρό’ (υψόμετρο: 1628), θέση που στο παρελθόν αποτέλεσε βωμό αφιερωμένο στον ‘Αίνειο Δία’, αντικρίζει κανείς μια μαγευτική θέα, προς τα νησιά του Ν. Ιονίου και τη Δ. Πελοπόννησο, αλλά και προς τις κοντινές κορυφές ‘Κρουκουμπιά’ και ‘Χιονίστρα’. Το Β΄ τμήμα της διαδρομής είναι κατά μήκος της κορυφογραμμής του Αίνου, με μικρή έως μέτρια κλίση και εν μέρει σκιερό.

Σας περιμένουμε!

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Ομότ. Καθηγήτρια Πανεπ/μίου Πατρών




00 inkefalonia general ad 300X250