Επιστολή διαμαρτυρίας Σωτήρη Κουρή για τη μη λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 11:34

Επιστολή διαμαρτυρίας Σωτήρη Κουρή για τη μη λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Κεφαλονιά

  Επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κο Ρ. Σπυρόπουλο έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής. Η επιστολή είχε θέμα τη μη λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Κεφαλονιά. Ακολουθεί η επιστολή: «Σε συνέχεια πολλαπλών μας διαβημάτων, προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης της κατάστασης και της διαχείρισης των υψηλού κοινωνικού κόστους δυσχερειών που ενέκυψαν αναφορικά με τις δυστοκίες και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μη λειτουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στο νησί μας, διαπιστώνουμε ένα ουσιαστικό κενό στην τήρηση των δεσμεύσεών σας απέναντι μας και ειδικά απέναντι σε όσους συνιστούν τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού μας.

Συγκεκριμένα ενώ υπήρξε μια θεωρητικά θετική κατάληξη, καθώς ενημερωθήκαμε με σχετική επιστολή (υπ.αριθμ 520/14-12-2012έγγραφο ΙΚΑ)- ότι η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση σε τακτά χρονικά διαστήματα υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ, στην Κεφαλονιά - τελικώς αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα παραμένουν, το ίδιο έντονα, ακόμη άλυτα, με επώδυνες συνέπειες στους πάσχοντες.

Έως της παρούσης, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων δεν υφίσταται καμία γόνιμη και επί της ουσίας, κινητοποίηση των εντεταλμένων Δ/νσεων προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για τον προγραμματισμό και την διεξαγωγή των υγειονομικών επιτροπών, στην περιοχή μας, σε τακτικό σχεδιασμό, με σοβαρό αντίχτυπο στους συμπολίτες μας.

Από την άλλη οι ιθύνοντες στην Πάτρα κωφεύουν, οι συμπολίτες μας δεν εξυπηρετούνται και γενικά αντιμετωπίζονται με αδιαφορία και απαξίωση, άνθρωποι που θα έπρεπε να απολαμβάνουν την μέριμνα και την στήριξη της πολιτείας.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την ενίσχυση όλων των συμπολιτών μας,- οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες τις οποίες μεγεθύνει δραματικά η σύγχρονη επώδυνη πραγματικότητα- και υποχρέωση όσων δημοσίων λειτουργών διαθέτουν την απαιτούμενη ευαισθησία και ευσυνειδησία να στέκονται πλάι τους, συνεισφέροντας με όποιον τρόπο μπορούν στην αξιοπρεπή διαβίωση των συνανθρώπων τους.

Η έλλειψη φερεγγυότητας, εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας προς νοσούντες και ταλαιπωρημένους ανθρώπους δεν συνιστά δείγμα ευήθειας αλλά ούτε και αντίληψης των κοινωνικών ζητημάτων και ελλειμμάτων.»

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250