Ευχαριστήριο Μήνυμα Γυμνασίου Αγίας Θέκλης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 19:45

Ευχαριστήριο Μήνυμα Γυμνασίου Αγίας Θέκλης

Ευχαριστήριο Μήνυμα

Το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν τους τελευταίους μήνες στην πραγμάτωση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και στην υλοποίηση δραστηριοτήτων που καλλιεργούν τις δεξιότητες των μαθητών και των μαθητριών μας!

Κατ’ αρχάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το τυροκομείο ιδιοκτησίας Ρατσιάτου στην Αγία Θέκλη, αφού τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το σχολείο μας, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγωγή υγείας και Μεσογειακή Διατροφή», επισκέφτηκε το τυροκομείο και οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είδαν από κοντά όλα τα στάδια παρασκευής κεφαλλονίτικης φέτας.

Επίσης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην κα Άννυ Μοσχονά και στον κο Γεράσιμο Γαλανό που με αφορμή τις γιορτινές μέρες του Καρναβαλιού ως Υπεύθυνοι Εργαστηρίου από την Οργανωτική Επιτροπή του Δήμου Ληξουρίου επισκέφτηκαν την Τρίτη 12 Μαρτίου το σχολείο μας και βοήθησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να ζωγραφίσουν υπέροχες μάσκες, για να στολίσουν τις σχολικές τάξεις!

Παράλληλα, ευχαριστούμε πολύ την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Απόπλους» που μετά την πρώτη επίσκεψη στο σχολείο μας και κατόπιν αιτήματός μας για ενημέρωση των παιδιών, βρέθηκε κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες και τους προσέφερε πολύτιμη ενημέρωση και συμβουλές σχετικά με τον εθισμό σε ουσίες.

Ακόμη, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρχιτέκτονα, κο Δημήτριο Μεσσάρη, που την Τετάρτη 27 Μαρτίου επισκέφθηκε το σχολείο μας και στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας παρουσίασε το επάγγελμα του αρχιτέκτονα! Ο κος Μεσσάρης αρχικά περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του Γυμνασίου και μας έδωσε τις συμβουλές του σχετικά με την αξιοποίηση των σχολικών χώρων. Αμέσως μετά, παρουσίασε ενδελεχώς την εξέλιξη της ανθρώπινης κατοικίας, από τη στιγμή που ο άνθρωπος άρχισε να αναπτύσσεται όσον αφορά στον πολιτισμό του, αλλά και μέχρι τη σύγχρονη εποχή των μοντέρνων και λειτουργικών κατοικιών και το εγγύς μέλλον των φουτουριστικών οικοδομημάτων, ακόμη και σε άλλους πλανήτες, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών, μίλησε για τη μεγάλη χαρά, το μεράκι, τον ενθουσιασμό της δημιουργίας που ανακάλυψε στην επιστήμη της αρχιτεκτονικής, παρουσίασε στα παιδιά εικόνες από αρχιτεκτονικά επιτεύγματα από ολόκληρο τον κόσμο και τους επισήμανε επαγγελματικές επιλογές που σχετίζονται με το σχέδιο και μπορεί να συνιστούν μελλοντικές επαγγελματικές τους αποφάσεις!

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους κυρίους Χαρίτο και Κωνσταντίνο Χαριτάτο, το κτήμα και το οινοποιείο των οποίων επισκεφθήκαμε την Πέμπτη 11 Απριλίου, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγωγή υγείας και Μεσογειακή Διατροφή». Τα αδέλφια Χαριτάτου έχουν δημιουργήσει έναν πραγματικό παράδεισο επί γης, που περπατώντας μέσα σε αυτόν νομίζεις στ’ αλήθεια πως μεταφέρεσαι σε σκηνικό παραμυθιού! Ο τόπος είναι καταπράσινος, οι αμπελώνες απλώνονται μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι, πανύψηλα κυπαρίσσια σε εντυπωσιάζουν, πολύχρωμα λουλούδια και καρποί εμφανίζονται παντού και μέσα σε όλο αυτό το μαγικό τοπίο εντοπίζονται τα κτήρια του οινοποιείου, το πανέμορφο σπίτι της οικογένειας, η χρωματιστή, μικρή εκκλησία, η γραφική λίμνη, οι χώροι για πικ-νικ, που σε κάνουν να σκεφτείς πως σε έναν τέτοιο τόπο θα ήθελες να ζεις για πάντα! Ο κος Κωνσταντίνος Χαριτάτος ήταν ο πιο ευγενικός οικοδεσπότης και σίγουρα ο πλέον κατάλληλος ξεναγός μας, αφού ήταν γεμάτος όρεξη να μας παρουσιάσει όλο το κτήμα, να περπατήσει μαζί μας, να μας εξηγήσει όλα τα μυστικά του τρύγου και της διαδικασίας της δημιουργίας των διάσημων κρασιών της οικογένειας! 

Επιπλέον, χρωστάμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην ομότιμο καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Μαθηματικής Ανάλυσης, κα Ευαγγελάτου-Δάλλα Λεώνη, την οποία την Παρασκευή 12 Απριλίου υποδεχτήκαμε στον χώρο του σχολείου μας. Η κα Ευαγγελάτου-Δάλλα μας απέδειξε πολύ γλαφυρά πως ο επιστημονικός κλάδος των μαθηματικών υπάρχει σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δράσης! Στην ιατρική, στην αρχιτεκτονική, στη ζωγραφική, στη γλυπτική, στο ζωικό και το ανθρώπινο βασίλειο οι αριθμοί βρίσκονται παντού και καθορίζουν πολύ σημαντικές συνιστώσες της καθημερινότητάς μας! Η κα Ευαγγελάτου-Δάλλα κατάφερε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασής της, ενώ μας συγκίνησε, αφηγούμενη πώς περνούσε τα καλοκαίρια της στο χωριό της Αγίας Θέκλης και πώς η ίδια και η οικογένειά της έζησαν τον μεγάλο σεισμό του 1953. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να πάρουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την επιστήμη των μαθηματικών στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό να αναφέρουμε και πως το σχολείο μας πήρε μέρος την Παρασκευή 19 Απριλίου στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών με θεματικό άξονα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» με την εργασία του «Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της Αγίας Θέκλης!» Η μαθήτρια Παναγιώτα Μαρούλη και οι μαθητές Ιωάννης Θεοφιλάτος και Σπυράγγελος Μαρούλης παρουσίασαν ηλεκτρονικά τις εργασίες μας για τους χορούς της Αγίας Θέκλης, τα αρχαιολογικά της μνημεία, αλλά και την οικονομική της ζωή, ενώ είχαμε την ευκαιρία από την Τετάρτη 17/4 έως και Σάββατο 20/4 να παρακολουθήσουμε ηλεκτρονικά τις εργασίες από σχολεία από όλη την Ελλάδα, που παρουσίασαν τις ομορφιές του τόπου τους!

Επίσης, την Τετάρτη 24/4 το σχολείο μας πήρε μέρος στην παρουσίαση όλων των εργασιών των σχολείων που συνεργάστηκαν στο πλαίσιο etwinning με θέμα τη «Βιοκλιματική τάξη: Δημιουργώντας ένα πράσινο αποτύπωμα μέσα στο σχολείο. Το σχολείο μας, το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης, αποτελεί ένα από τα 18 σχολεία από όλη την Ελλάδα που συνεργάζονται με το Γυμνάσιο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου από τα Χανιά Κρήτης, με σκοπό να αξιοποιήσουν για πρώτη φορά την πλατφόρμα eTwinning, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, μέσα από τη δημιουργία μίας Βιοκλιματικής Τάξης!

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της Δρ. Βασιλικής Κουσκουνά, Καθηγήτριας Σεισμολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Heather Ridge, Educator στο Boulder Valley School District που αξιοποιώντας μία συσκευή Raspberry Shake and Boom, σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα συσκευή στο Ληξούρι, ενημέρωσε τα παιδιά για τους σεισμούς, τους έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για την προστασία τους όχι μόνο στον χώρο του σχολείου, αλλά και στο σπίτι τους σε περίπτωση σεισμού και κυρίως τους ενθουσίασε με τον βιωματικό τρόπο που συνειδητοποίησαν το μέγεθος μίας σεισμικής δόνησης, αλλά και την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων του ΚΕΘΕΑ με έδρα την Κεφαλονιά που επισκέφθηκε το σχολείο μας τη Δευτέρα 22/4, για να ενημερώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικά με το πρόβλημα της κατάχρησης ή της εξάρτησης τόσο από ουσίες, όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, όσο και από τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο, αλλά και τα ηλεκτρονικά παιχνιδια.




00 inkefalonia general ad 300X250