Δήμος Σάμης: Σύνδεση Αγροτικού και Τουριστικού Τομέα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 15:29

Δήμος Σάμης: Σύνδεση Αγροτικού και Τουριστικού Τομέα

Δήμος Σάμης 

Ο Δήμος Σάμης θέλοντας να υποστηρίξει τα εξαιρετικής ποιότητας ντόπια αγροτικά προϊόντα που παράγονται στο Δήμο μας και ταυτόχρονα να βοηθήσει στην άμεση σύνδεση τους με τον τουριστικό τομέα, καλεί τους αγρότες, τυροκόμους, μελισσοκόμους, οινοποιούς και γενικά όλους τους παραγωγούς και χειροτέχνες του Δήμου, που συσκευάζουν ή μεταποιούν την παραγωγή τους, να μας προσκομίσουν τις ετικέτες των προϊόντων τους.

Όπως έχουν δείξει και μελέτες, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσει κάποιος έναν τόπο είναι μέσα από τα παραδοσιακά προϊόντα και τις γεύσεις του. Στην Κεφαλονιά, όπως και σε κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας, υπάρχει ποικιλία τοπικών προϊόντων που είναι γνωστά για την ποιότητα, τη γεύση και τη μοναδικότητά τους.

Μάλιστα, τα ελληνικά προϊόντα, ως προϊόντα υψηλής ποιότητας, κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις αγορές του εξωτερικού. Η μη συστηματική μέχρι τώρα, όμως, προβολή και προώθησή τους, δεν έχει επιτρέψει τη συνολική τους αναγνώριση. Γι’  αυτό χρειάζεται τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα να διαδοθούν με το σωστό μάρκετινγκ και να τα γνωρίσουν οι τουρίστες καλά.

Η πλούσια αγροτική παράδοση του Δήμου Σάμης ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής μας ταυτότητας, πρέπει να αποτελέσει μέρος και του τουριστικού μας προϊόντος. Για το λόγο αυτό, το τμήμα αγροτικού τομέα προχωράει σε στοχευμένες κοινές δράσεις σε συνεργασία με το τμήμα τουρισμού του Δήμου μας προς την κατεύθυνση αυτή.

  • Για περισσότερες πληροφορίες: 2674360500
  • Για αποστολή της ετικέτας σας και πληροφορίες του προϊόντος σας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικού Τομέα,                      Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού

Εμπορίας, Βιομηχανίας & Ενέργειας

Θεμιστοκλής Δευτεραίος                                             Όλγα Ζαμπέλη

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250