Αποχώρηση Αντζουλάτου από το ΠΑΣΟΚ και ένταξή του στην Κοινωνική Συμφωνία

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 14:41

Αποχώρηση Αντζουλάτου από το ΠΑΣΟΚ και ένταξή του στην Κοινωνική Συμφωνία

Όπως είναι γνωστό, στην τοπική κοινωνία της Κεφαλλονιάς, πολιτικά ανήκα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και είχα δραστηριοποιηθεί έντονα και με όλες μου τις δυνάμεις στην υποστήριξη του κόμματος σε κάθε εύκολη ή δύσκολη περίσταση. Από την ηλικία των 16 ετών είμαι ενεργό μέλος και τα τελευταία χρόνια που διαμένω μόνιμα στην Κεφαλλονιά, η πολιτική μου δραστηριότητα μέσα στο ΠΑΣΟΚ για την παράταξη, ο αγώνας που είχα δώσει πιστεύω αναμφισβήτητα ήταν ΜΕ όλη τη δύναμη και πίστη μου. Αντιπροσωπευτικά σας αναφέρω:

- Αντιπροσώπευσα την παράταξη από την θέση μέλους νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς, στο 6 συνέδριο νεολαίας.

- Στις Εθνικές εκλογές του 2007 υποστήριξα, παραμελώντας σοβαρές προσωπικές μου υποχρεώσεις, την παράταξη στην εκλογική μάχη των Εθνικών εκλογών στο πλευρό του Γεράσιμου Αρσένη.

- Στις εσωκομματικές διεργασίες έθεσα τον εαυτό μου υποψήφιο και εκλέχθηκα μέλος της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ελειού – Πρόννων ως μέλος της νεολαίας.

- Στις Εθνικές εκλογές του 2009 όπου το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε και η Κεφαλονιά εξέλεξε βουλευτή τον Σπύρο Μοσχόπουλο, ήμουν παρών στην εκλογική μάχη με όλες μου τις δυνάμεις.

- Στις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2010 παρόλο, που λόγω προσωπικών υποχρεώσεων, διέμενα μόνιμα στην Αθήνα, στο κάλεσμα βοήθειας για το ψηφοδέλτιο του κόμματος, με επικεφαλής τον Μάρκο Κοτσιλίνη, ανταποκρίθηκα, θέτοντας προς βοήθεια του ψηφοδελτίου του, τον εαυτό μου υποψήφιο για το τοπικό συμβούλιο του Πόρου.

Σήμερα όμως 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ τα δεδομένα κατά την γνώμη μου, έχουν αλλάξει. Δυστυχώς ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ, έχει χαράξει άλλη πορεία και αποκλίνει συστηματικά από τα δεδομένα της ιδρυτικής του διακήρυξης.

Υποστηρίζοντας την ιδεολογική μου ταυτότητα, έπραξα τα δέοντα υπηρετώντας κατά το δυνατόν με το καλύτερο τρόπο κατ΄ εμέ την παράταξη και το κόμμα που ανήκα και πίστευα. Ακόμα και όταν πραγματικά έβλεπα ότι πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει μια πορεία στην οποία δεν με βρίσκει σύμφωνο. Πλέον καμιά πρόταση που εκφέρεται με οποιονδήποτε τρόπο από το ΠΑΣΟΚ, δεν συνάδει με την ιδεολογική μου ταυτότητα.

Όμως επειδή έχω μάθει όταν ανήκω και όταν υποστηρίζω πραγματικά αυτό που πιστεύω να είμαι σωστός σε όλες τις υποχρεώσεις, όχι μόνο συμμετείχα στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 18/3 αλλά υπήρξα και μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο εκλογικό κέντρο της Σκάλας όπου και διενεργηθήκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Καταλήγοντας είναι προτιμότερο όταν εσύ μένεις σταθερός σε μια ιδεολογία που πραγματικά πιστεύεις και έχεις δώσει αγώνες για να την υποστηρίξεις μέσα από το κόμμα που την εξέφραζε και βλέπεις ότι το κόμμα στο οποίο ανήκες έχει κινηθεί και συνεχίζει να κινείται σε μια άλλη κατεύθυνση και εσύ δεν θέλεις να το ακολουθήσεις και να μεταλλαχτείς, τότε ο πιο έντιμος τρόπος αντιμετώπισης είναι η αποχώρηση και η αναζήτηση ενός καινούργιου φορέα έκφρασης της ιδεολογίας σου.

Στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές θα συμμετέχω στο νεοϊδρυθέν πολιτικό κόμμα «Κοινωνική Συμφωνία» ,θα είμαι στο πλευρό της συμπατριώτισσάς μου Λ. Κατσέλη και με όλες μου τις δυνάμεις θα υποστηρίξω την «Κοινωνική Συμφωνία».

Καλώ όλους τους νέους συμπολίτες μου να κινηθούμε μαζί για μια πραγματική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για να αποδείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος που αξίζει να τον περπατήσουμε μαζί, αξίζει η γενιά η δική μου πραγματικά να ηρεμήσει και να ξαναβρεί την ελπίδα που αρμόζει σε κάθε εικοσιεπτάχρονο-συνομήλικό μου

Με εκτίμηση:

Βασίλης Αντζουλάτος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ