Καππάτος: Ομιλία στην Επιτροπή Περιφερειών για το Δημογραφικό από τη σκοπιά της Ελληνικής Περιφέρειας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 12:11

Καππάτος: Ομιλία στην Επιτροπή Περιφερειών για το Δημογραφικό από τη σκοπιά της Ελληνικής Περιφέρειας

Ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής τοποθετήθηκα στην πρόσφατη συνεδρίαση με θέμα «Το δημογραφικό από τη σκοπιά της Ελληνικής Περιφέρειας» παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κας. Σοφίας Ζαχαράκη.

Αναφέρθηκα ιδιαίτερα στις δράσεις της Κυβέρνησης την προηγούμενη τετραετία όπως:

  • Την χορήγηση 2000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση στην πατρίδα μας
  • Την αύξηση του αφορολόγητου για τα νοικοκυριά με παιδιά
  • Την επιδότηση των νέων με το πρόγραμμα σπίτι μου -ήδη 848 ζευγάρια έχουν εκταμιεύσει το δάνειό τους

Παράλληλα, ανέφερα τα προγράμματα ανακαίνισης, κοινωνικής αντιπαροχής, πρόνοια για άστεγους, νταντάδες της γειτονιάς και πολλά ακόμη που ξεκίνησαν στη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης και συνεχίζονται έως σήμερα.

Επιπλέον, σημείωσα πως πρόκειται στο σύνολό τους για γενναίες πρωτοβουλίες για τους νέους, οι οποίες όμως δεν αρκούν, καθώς καραδοκεί το μέτωπο της γήρανσης του πληθυσμού, ενώ σημείωσα ότι οι λόγοι που ωθούν την πλειονότητα των νέων της περιφέρειας που εγκαταλείπουν τα χωριά τους ή τα μικρά νησιά από τα οποία προέρχονται για να καταφέρουν να γίνουν αυτό που ονειρεύονται και μπορούν δεν είναι μόνο η αναζήτηση της εργασίας. Για να γίνει η ελληνική περιφέρεια πιο ελκυστική, ώστε να ευημερούν και να δημιουργούν οικογένεια οι νέοι, δεν πρέπει να μας απασχολεί μόνο η οικονομική διάσταση.

Στη συνέχεια τόνισα ότι η Νέα Δημοκρατία έδειξε ότι κατανοεί απόλυτα την αναγκαιότητα της επίλυσης του προβλήματος και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με πρωτοβουλία του ίδρυσε πριν από μερικούς μήνες το νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το οποίο έχει εγκύψει πάνω από το δημογραφικό πρόβλημα και αναμένεται αρχές του έτους να παρουσιαστεί το νέο εθνικό σχέδιο δράσης από την Υπουργό κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την τοποθέτησή μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://shorturl.at/uEMQ3

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

pkappatos. dimografiko




00 inkefalonia general ad 300X250