Κινητοποίηση στη ΔΕΗ για τη διακοπή ρεύματος σε συνταξιούχο στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 10:38

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ για τη διακοπή ρεύματος σε συνταξιούχο στο Ληξούρι

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα άφησαν χθες η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ έναν 80χρονο χαμηλοσυνταξιούχο με σοβαρά προβλήματα υγείας, στα Δαμουλιανάτα της Παλικής, στην Κεφαλονιά. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του συνταξιούχου, για οφειλή 230 ευρώ!

Το προκλητικό και εξοργιστικό γεγονός ξεσήκωσε τους κατοίκους του χωριού που διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Εκείνη την ώρα ο 80χρονος απουσίαζε από το σπίτι του, καθώς βρισκόταν για εξετάσεις στον γιατρό!

Το πρωί της Τετάρτης συνδικαλιστές της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης, του Σωματείου Συνταξιούχων, της διοίκησης του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου, κάτοικοι του χωριού, προχώρησαν σε δυναμική παρέμβαση στην ΔΕΗ απαιτώντας να επανασυνδεθεί επιτόπου η παροχή του συνταξιούχου.

Ανέδειξαν ταυτόχρονα τα αμέτρητα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που δίνει αέρα στα πανιά της μεγαλοεργοδοσίας για να αφήνει χωρίς ρεύμα ευπαθείς συνανθρώπους μας ενώ χαρίζει εκατομμύρια επί εκατομμυρίων στους μεγαλοοφειλέτες, αφού όλοι αυτοί είναι "ένα σώμα". 

Η κινητοποίηση στέφθηκε με επιτυχία καθώς αποκαταστάθηκε το ρεύμα στο σπίτι του συνταξιούχου, ενώ έγιναν και οι ανάλογες ρυθμίσεις. 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του μήνα, που με κινητοποιήσεις και πολύμορφη δράση επιτυγχάνεται η προστασία ενός ακόμα λαϊκού νοικοκυριού από τα αδίστακτα κοράκια της ενέργειας.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, απέναντι στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική που κόβει ρεύματα, προχωρά σε πλειστηριασμούς, αφήνει τον λαό να καίγεται το καλοκαίρι και να πλημμυρίζει με τις πρώτες βροχές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, που έχουν πρόβλημα να απευθύνονται στα Σωματεία και στους Συλλόγους τους. Να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα, να δυναμώσει το ρεύμα αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.




00 inkefalonia general ad 300X250