Αργοστόλι: Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και τουριστικές επιχειρήσεις: Ημερίδα ενημέρωσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 13:00

Αργοστόλι: Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και τουριστικές επιχειρήσεις: Ημερίδα ενημέρωσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και τουριστικές επιχειρήσεις: Ημερίδα ενημέρωσης και διαβούλευσης

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:00

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του Ιονίου Πανεπιστημίου ημερίδα ενημέρωσης πολιτών και επαγγελματιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με θέμα την εφαρμογή πρακτικών Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το θέμα της Βιώσιμης Τουριστικής ανάπτυξης είναι εξαιρετικά επίκαιρο και απασχολεί τόσο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού όσο και όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους τουριστικούς προορισμούς. Το  Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου επιχειρεί να αποτυπώσει την παρούσα κατάσταση σε σχέση με τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη σε ό,τι αφορά τον βαθμό υιοθέτησης καλών πρακτικών από τις τουριστικές επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Το επόμενο διάστημα το Τμήμα θα διεξάγει έρευνα με ερωτηματολόγιο σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών μας στο πλαίσιο μελέτης για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Προσκαλούνται όλοι οι εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων (διαμονή, εστίαση και εμπόριο) καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να παραβρεθούν, ώστε να ενημερωθούν και να συμβάλουν στο πλαίσιο διαβούλευσης για την όσο το δυνατό αρτιότερη διεξαγωγή της έρευνας.

Η ημερίδα ενημέρωσης διοργανώνεται από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αργοστολίου και είναι ανοιχτή για το κοινό.

PROSKLISI DIMOS DMC SUSTAINABLE1




00 inkefalonia general ad 300X250