Διαμαρτυρία Σπαθή για τα άδικα πρόστιμα σε επιχειρήσεις λόγω τεχνικής αδυναμίας διαβίβασης αποδείξεων στο e- send

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 16:19

Διαμαρτυρία Σπαθή για τα άδικα πρόστιμα σε επιχειρήσεις λόγω τεχνικής αδυναμίας διαβίβασης αποδείξεων  στο e- send

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Δια της παρούσης, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου του εμπορικού κόσμου για τα βαρύτατα πρόστιμα και τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις λόγω της τεχνικής αδυναμίας διαβίβασης των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών που εκδίδονται από φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, το λεγόμενο e –send.

H αδυναμία αυτή οφείλεται σε ψηφιακά ή τεχνικά προβλήματα και όχι σε πραγματική παράλειψη των επαγγελματιών.

Το πρόβλημα σας έχει γνωστοποιηθεί και στο παρελθόν, ωστόσο παρατηρείται ότι ενώ δεν έχει διευθετηθεί σε μεγάλο βαθμό, τα όργανα ελέγχου οδηγούνται εν μέσω θερινής περιόδου, στην επιβολή  βαρύτατων προστίμων σε επιχειρήσεις τα οποία είναι καθ’ όλα άδικα. Ειδικά δε, σε τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά μας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης παρατηρούμε ακόμη και αναγκαστικό κλείσιμο – «σφράγισμα» επιχειρήσεων.

Σας προτρέπουμε όπως εξετάσετε σοβαρά το πρόβλημα ειδικά εφόσον δεν έχουν καθοριστεί εναλλακτικές διαδικασίες συμμόρφωσης των επιχειρήσεων για περιπτώσεις όπως η απώλεια σύνδεσης στο διαδίκτυο ή ενδεχόμενης βλάβης ή δυσλειτουργία των Φ.Η.Μ.

Είμαστε αρωγός κάθε προσπάθειας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, όμως άδικες πρακτικές εις βάρος των επιχειρήσεων θα μας βρίσκουν πάντοτε αντίθετους.

Ο Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής




00 inkefalonia general ad 300X250