Οι δράσεις της Κινητής Μονάδας Ιονίων Νήσων του ΚΕΘΕΑ στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 11:40

Οι δράσεις της Κινητής Μονάδας Ιονίων Νήσων του ΚΕΘΕΑ στην Κεφαλονιά

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Ιονίων Νήσων του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου και με το κεντρικό σύνθημα "Πάμε μαζί", το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ιονίων Νήσων  του ΚΕΘΕΑ ΉΠΕΙΡΟΣ θα πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων για τον μήνα Ιούνιο στην Κεφαλονιά.

Αναλυτικότερα:

  • Στις 17/6/2023, στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο για τη φύση και τον πολιτισμό «ΑΝΑΚΑΡΑ», θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «28 Days» (2000) στον χώρο του Συλλόγου. Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία, στην οποία η πρωταγωνίστρια Gwen Cummings αντιμετωπίζει ζητήματα εξάρτησης κι αφού καταστρέψει τη γαμήλια τελετή της αδελφής της και τρακάρει με μία λιμουζίνα, καλείται να επιλέξει μεταξύ της φυλακής και της παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης.

Ώρα προσέλευσης 8.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • Στις 23/6/2023 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Πού πετούν τα παιδιά;» του Γιώργου Χρ. Ζέρβα στον προαύλιο χώρο της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης Ληξουρίου. Το ντοκιμαντέρ προσεγγίζει στοχαστικά το φαινόμενο της εξάρτησης και των διαφορετικών μεθόδων απεξάρτησης στην Ελλάδα από το μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα. Με το τέλος της προβολής θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με το κοινό για ζητήματα εξάρτησης, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις.

Ώρα προσέλευσης 8.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • Στις 26/6/2023 και ώρες 10.00 - 13.00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση στην πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι.

Ελάτε να δώσουμε το δικό μας μήνυμα!

  • Στις 30/6/2023 θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το δήμο Σάμης, προβολή της ταινίας «Traffic» (2000), στο Πολύκεντρο Πυλάρου «Θέμος Ποταμιάνος», στα Διβαράτα. Η ταινία διερευνά το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών από διάφορες οπτικές γωνίες: τους χρήστες, τους εκτελεστές, τους πολιτικούς και τους διακινητές.

Ώρα προσέλευσης 8.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων συνεργάζεται με όλους τους δημόσιους τοπικούς φορείς και τοπικές κοινότητες και διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις που απευθύνονται τόσο στον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων όσο και στο ευρύ κοινό (ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σε οργανωμένες συνεργατικές δράσεις, οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια) σε όλο το νησί της Κεφαλονιάς αλλά και στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά με βασικό στόχο την ενημέρωση και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο.

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ-Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων

Κεφαλονιά, Ληξούρι Στ. Τυπάλδου, Τ.Κ 28200

2671091720, 6971981651

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.kethea.gr/


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250