ΠΑΣΟΚ: ''Το δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι πολιτικό''

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 15:09

ΠΑΣΟΚ: ''Το δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι πολιτικό''

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Σε κάθε εκλογική διαδικασία δεν αναμετρώνται μόνο τα πρόσωπα, αναμετρώνται οι ιδέες, η προοπτική, το πρόγραμμα κάθε πολιτικού χώρου. Αναμετρώνται διαφορετικές ιδεολογίες, θεωρίες, προτεραιότητες, αντιλήψεις. Μετά λύπης μας διαβάσαμε σε τοπικά site το δίλημμα των εκλογών όπως προσδιορίζεται με αμετροέπεια σε κείμενο του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φαραντούρη ως επιλογή μεταξύ των υποψηφίων "Καππάτου ή Φαραντούρη".

Το δίλημμα αυτό, πέραν του ότι υποτιμά τους συνυποψηφίους του στο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπα με διαρκή παρουσία στη τοπική κοινωνία αλλά και πολυετή συμμετοχή στο κομματικό τους χώρο, υποτιμά συλλήβδην τον πολιτικό κόσμο των νησιών μας και όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου, που στη πλειοψηφία τους επέδειξαν σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό.

Οι Εθνικές Εκλογές όμως δεν είναι καλλιστεία για να εκλεγεί ο υποψήφιος με την καλύτερη εικόνα, ούτε τα πλούσια βιογραφικά, τα δελτία τύπου, οι φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πάνελ αρκούν για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, απαιτείται συνεχής (και όχι μόνο προεκλογική) παρουσία και συνεχής αγώνας, για έναν τόπο ο οποίος έχει μείνει στάσιμος.

Το δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αλλά και κάθε εκλογικής μάχης για όσους πολιτεύονται με ιδέες και όχι προσωπική τακτική, είναι πολιτικό και αξιακό. Δεν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας, Καππάτος ή Φαραντούρης, δεν είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν επιθυμούμε ένα κράτος λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων, για να το αξιοποιούν με μόνο στόχο το πελατειακό κράτος και την ενίσχυση της εξουσίας τους ή ένα κράτος εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος.

Εμείς, αγωνιζόμαστε για φορολογική δικαιοσύνη. Για στήριξη της μεσαίας τάξης. Για ενίσχυση της μισθωτής εργασίας, για καλύτερους μισθούς. Για την εφαρμογή του Προγράμματος μας, για μία Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες στις νεότερες γενιές, για μία Ελλάδα αξιοπρέπειας, για μία Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη. Αυτή την Ελλάδα επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ξανά και στις 25 Ιουνίου οι πολίτες θα αγκαλιάσουν ακόμα πιο δυνατά την προσπάθεια που κάνουμε.