Π. Καππάτος στον Inkefalonia 89,2 για την επανεκλογή του: ‘’Μεγαλύτερες οι ευθύνες για περισσότερη δουλειά’’ – Ποιους ευχαριστεί

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 12:13

Π. Καππάτος στον Inkefalonia 89,2 για την επανεκλογή του: ‘’Μεγαλύτερες οι ευθύνες για περισσότερη δουλειά’’ – Ποιους ευχαριστεί

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο επανεκλεγείς Βουλευτής με την ΝΔ Παναγής Καππάτος, για την ιστορική πρωτιά της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαίου.

«Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται πρώτον στην οργανωμένη και πολύ δουλειά της Κυβέρνησης την προηγούμενη 4τραετία, που πήγε μπροστά την Ελλάδα, αντιμετώπισε την πανδημία , τον πόλεμο της Ουκρανίας, τις φυσικές καταστροφές. Για αυτό της έδωσε την δυνατότητα ο Ελληνικός λαός να συνεχίσει και με μεγαλύτερη ένταση. Το δεύτερο που μέτρησε ήταν η σύγκριση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αμέσως πριν Κυβέρνηση και ο φόβος του να μην επανέλθουμε και πάλι σε εκείνη την πολιτική , κάτι που μας το θύμισε πολύ πρόσφατα ο κ. Κατρούγκαλος εκφράζοντας τις σκέψεις του για την επιβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% των ακαθάριστων εισοδημάτων. Η δήλωση Κατρούγκαλου διεύρυνε λίγο την διαφορά μεταξύ μας, γιατί μας θύμισε τι πραγματικά πρεσβεύει το ΣΥΡΙΖΑ, που θα κυβερνούσε με φοροεπιδρομή όπως και η δήλωση της κας Φωτίου που θεώρησε ότι η μεσαία τάξη έχει ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ».

Ο κ Καππάτος επίσης αναφέρθηκε:

Στην μη αναμενόμενη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ:

«Αυτή η μεγάλη διαφορά που προέκυψε δεν είχε διαφανεί ούτε στις δημοσκοπήσεις και αυτό οφείλεται στο ότι ήταν «βουβές» οι εκλογές και οι δημοσκοπήσεις χαρίζονταν λίγο στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν πίστευαν ότι θα είχε αυτή την πτώση».

Στα επίχειρα στην ΝΔ για το ΕΣΥ:

«Για το ότι μας καταμαρτυρούσαν ότι κατέρρευσε το ΕΣΥ, όχι μόνο δεν κατέρρευσε, αλλά ενισχύθηκε , όχι όσο βέβαια θα θέλαμε, αλλά είχαμε μία πανδημία δύο έτη που προσπαθούσαμε να κρατηθούμε ζωντανοί. Τώρα η μία από τις δύο μεγάλες προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού είναι το ΕΣΥ να ενισχυθεί σε βάθος 4τραετίας με 10.000 υγειονομικούς και γιατρούς».

Στην επανεκλογή του:

« Για το ότι με τίμησαν με την ψήφο τους η οποία αυξήθηκε σ αυτές τις εκλογές οι πολίτες των νησιών μας, τους ευχαριστώ και για την ψήφο τους στη ΝΔ, αλλά και για τον προσωπικό σταυρό. Αυτό μου δίνει μεγαλύτερες ευθύνες για περισσότερη δουλειά. Δούλεψα την προηγούμενη τετραετία, αλλά τώρα πιο έμπειρος μετά από τέσσερα χρόνια μέσα στην πολιτική της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, νομίζω ότι μπορούμε καλύτερα να διαχειριστούμε τα πράγματα και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας».

Στο αποτέλεσμα των οσονούπω επόμενων Βουλευτικών εκλογών:

«Θεωρώ ότι δεν θα αναστραφεί το κλίμα στις επόμενες εκλογές, γιατί δεν αλλάζει ο κόσμος άποψη μέσα σε έναν μήνα και ο κόσμος έχει αποφασίσει τι θέλει. Αν εμείς γίνουμε αλαζονικοί μέσα σε έναν μήνα, ναι, θα μας τιμωρήσει ο κόσμος. Ο κόσμος έχει αποφασίσει ποια πολιτική θέλει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αυτό θα δείξει και πάλι σε έναν μήνα που θα έχουμε εκ νέου εκλογές».

Στον προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων της ΝΔ και την συνεργασία μα τους Δήμους που συνέτεινε στην πρωτιά της ΝΔ τοπικά:

« Να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιους μου της ΝΔ, γιατί κάναμε έναν σκληρό αγώνα από κοινού και ο κ. Μαραβέγιας και η κ. Σαρδελή αγωνίστηκαν και καταφέραμε να φέρουμε στο νησί μας πρώτο κόμμα την ΝΔ και με πολύ μεγάλη διαφορά 105 και επιπλέον. Κάναμε μπλε την Παλική που δεν θυμάμαι πότε ξανά ήταν , δουλέψαμε πολύ στην Παλική, όμως δεν ήταν αυτό που έφερε τον κόσμο στην ΝΔ, στην ΝΔ τον έφερε η πολιτική της ΝΔ. Μια επιτυχία που είχαμε μαζί με τους Δημάρχους, ήταν ότι συνεργαστήκαμε όλοι μαζί και ήμασταν όλοι μαζί στα Υπουργεία για τα προβλήματα των Δήμων μας και η κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν κοντά στους Δήμους. Είμαι υπερήφανος, γιατί ένιωσα ότι δεν κάνει το έργο ο Βουλευτής, αλλά το κάνει ο Δήμος και συνεργαστήκαμε άψογα και με τους τέσσερις Δήμους. Το αποτέλεσμα των εκλογών αποδεικνύει ότι αυτή η συνεργασία άρεσε στον κόσμο, ενώ πολεμήθηκε».

Στην επόμενη μέρα των εκλογών:

« Η επόμενη μέρα των εκλογών για μένα έχει μια ικανοποίηση, αλλά είναι μια φυσιολογική μέρα, επικοινώνησα με τους συνεργάτες μου και τους φίλους που στήριξαν το κόμμα και προσωπικά εμένα και από αύριο μπαίνουμε σε έναν προεκλογικό αγώνα. Θα δω λίγο και την οικογένεια μου, που ήταν ο πυρήνας που με στήριξε σ αυτό τον αγώνα. Η ορκωμοσία των Βουλευτών θα γίνει μάλλον την 1η Ιουνίου , γιατί προφανώς κανείς δεν πρόκειται να κρατήσει την διερευνητική εντολή, η εκλογή προεδρείου και μετά η διάλυση της Βουλής και προκήρυξη των επόμενων εκλογών. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μας Κεφαλλήνες και Θιακούς, για την εκλογή της ΝΔ και για την ψήφο τους στο πρόσωπο μου».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/kappatos-892-after-ekloges?si=713e9bf5338c4d5aa9cb1e0a98905235&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250