Ναπολέων Μαραβέγιας: Ένα γεμάτο διήμερο στην Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 17:22

Ναπολέων Μαραβέγιας: Ένα γεμάτο διήμερο στην Ιθάκη

Ναπολέων Μαραβέγιας: Ένα γεμάτο διήμερο στην Ιθάκη - ομιλία-επισκέψεις-συναντήσεις- η εμπιστοσύνη και η αγάπη του κόσμου

Με χαρά βρίσκομαι και πάλι στην Ιθάκη αυτή τη φορά μαζί με τους συνυποψηφιους μου βουλευτές για να υποδεχτούμε τον Γεν. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη σε μια από τις πολλές επισκέψεις του στο νησί του Οδυσσέα.

Καλωσορίζοντας τον Γ. Γραμματέα τόνισα πως η κυβέρνηση της ΝΔ ενδιαφέρεται για τα νησιά του Ιονίου και όχι μόνο για τα νησιά του Αιγαίου, όπως έκαναν παλαιότερες κυβερνήσεις. Υπογράμμισα ότι ο Πρωθυπουργός έχει την ικανότητα να επιλέγει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις όπως ο κ. Κουτουλάκης και γι' αυτό κατόρθωσε να ξεπεράσει όλες τις εξωγενείς κρίσεις. 

Η τελευταία κρίση του πληθωρισμού αντιμετωπίζεται σωστά και όχι με αλυσίτελα μετρα όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η οινονομικη πολιτική που ακολουθεί παράγει πλούτο και έτσι μπορεί να χορηγεί σημαντικά κονδύλια για δημόσια έργα και αποζημιώσεις όπως στην περίπτωση της Ιθάκης.

Η γραφειοκρατία και η πανδημία δυστυχώς καθυστερεί την έναρξη των αναγκαίων έργων όπως π.χ το οδικό δίκτυο κ.α.

Η σύγκριση όμως με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετή για δώσει τη νίκη στη Ν.Δ στις εκλογές που έρχονται.

  • Χθες Σάββατο 13 Μαΐου με μεγάλη χαρά βρέθηκα και πάλι στην όμορφη Ιθάκη. Μαζί με τους συνυποψήφιους μου βουλευτές και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη επισκέφθηκαμε τον Λιμένα Φρικών. Εκεί ο κ. Κουτουλάκης παρουσίασε την πρόοδο του έργου του λιμανιού. Αργότερα επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις Αφαλάτωσης του Σταυρού και στη συνέχεια τις κεντρικές μονάδες Αφαλάτωσης του Δήμου Ιθάκης. 

Τέλος, το βράδυ παρακολουθήσαμε στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης μια εντυπωσιακή μουσική εκδήλωση με συμμετοχή της Λένας Αλκαίου.

  • Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου συμμετείχα σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Γενικό Γραμματέα, τον αγαπητό Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα και τον φίλο Έπαρχο Ιθάκης Θανάση Λιβιτσάνη με θέμα την πρόοδο των έργων στο Νησί του Οδυσσέα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκα πολλά καταστήματα στο Βαθύ και συνομίλησα με τους καταστηματάρχες. Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι το ζήτημα που τους απασχολεί περισσότερο είναι η ακρίβεια και η αίσθηση ότι ενώ η κυβέρνηση έχει χορηγήσει πολλά κονδύλια για δημόσια έργα και αποζημιώσεις, τα έργα δεν έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό. 

Ωστόσο ο κόσμος που συνομίλησα φαίνεται να έχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και αγάπη στο πρόσωπο μου, πράγμα που με κάνει να αισθάνομαι ακόμα πιο σίγουρος για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. 

Τους ευχαριστώ όλους και τους υπόσχομαι πως το βράδυ της 21ης Μαΐου θα μας βρει νικητές! Όλοι μαζί θα κερδίσουμε αυτό τον δύσκολο αγώνα για να συνεχίσουμε με πιο δυνατή φωνή να προχωράμε σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά.

20230514 14273120230514 14282720230514 143624

 




00 inkefalonia general ad 300X250