Ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 09:45

Ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών στην Κεφαλονιά

Αγαπητοί/-ες συμπολίτες/ισσες μας.

Μετά την απαράδεκτη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου που "άναψε το πράσινο φως" στα funds και στους services για να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό κάθε λαϊκού περιουσιακού στοιχείου, ακόμη και της πρώτης  κατοικίας, έλαβε χώρα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την έκθεση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Και έχει ενδιαφέρον η συζήτηση αυτή, γιατί ουσιαστικά προωθεί τον σχεδιασμό τραπεζικών επιχειρηματικών ομίλων στα πλαίσια της στρατηγικής ΕΕ και ΕΚΤ με περαιτέρω αύξηση των τόκων των δανείων και επομένως την δημιουργία μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων, ειδικά σε συνθήκες ακρίβειας και υψηλού πληθωρισμού.

Μετά την απόφαση αυτή τα δύο κόμματα εξουσίας,  η ΝΔ που νομοθέτησε τον πτωχευτικό Νόμο και ο ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε την πώληση των κόκκινων δανείων στα funds και προώθησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κάνοντας μάλιστα "ιδιώνυμο" το αδίκημα της υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας μέσω της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών, σήμερα δεν νομιμοποιούνται να δηλώνουν "υπερασπιστές" της λαϊκής περιουσίας.

Σχετικά τώρα με την συζήτηση που έχει ανοίξει προεκλογικά για το εάν έχουν ολοκληρωθεί ή προγραμματιστεί  μαζικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας,  πολύ εύκολα μπορεί να δοθεί  η απάντηση.

Η Τράπεζα της Ελλάδας γνωρίζει ακριβώς πόσοι πλειστηριασμοί έχουν ολοκληρωθεί,  πόσα δάνεια χορηγήθηκαν για αγορά πρώτης κατοικίας  ή  επαγγελματικά δάνεια με προσομοίωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, όπως γνωρίζει πόσα από αυτά δεν εξυπηρετούνται και έχουν πωληθεί στα funds.

Παράλληλα, όσο κι αν τα δύο κόμματα εξουσίας προσποιούνται πως δεν γνωρίζουν,  μπορούν να μάθουν ακριβώς τόσο για τις τακτικές των εταιρειών που απέκτησαν ή διαχειρίζονται τις απαιτήσεις κατά των οφειλετών, όσο και για τα κέρδη που αποκτούν, κέρδη απολύτως ληστρικά πάνω στις δικές μας πλάτες.  

Στην συγκεκριμένη συγκυρία καθίσταται επιτακτική η ανάγκη  για μια νομοθετική ρύθμιση που θα βάλει φρένο στην φρενίτιδα αναγκαστικών μέτρων των εταιρειών οι οποίες με φόντο την επόμενη μέρα των εκλογών, επιχειρούν μαζικά να φέρουν τα πράγματα εκεί που τα θέλουν: να έχουν προγραμματιστεί μαζικοί πλειστηριασμοί που θα είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ανακληθούν από μια επόμενη κυβέρνηση, παρά τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις τους.

Και είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσει αυτή η εξοντωτική τακτική, για να οριστούν κανόνες διαχείρισης και διαπραγματεύσεις με στόχο βιώσιμες, ανεκτές και ανθρώπινες λύσεις διευθέτησης οφειλών.

Αυτή η στιγμή, πρέπει να γίνει και δική μας. Να απαιτήσουμε και να αγωνιστούμε. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην κατοικία. Να υπερασπιστούμε τον συνάνθρωπο μας που κινδυνεύει να χάσει την κατοικία του. Να αγωνιστούμε να αλλάξει η νομοθεσία που χαρίζει την ιδιωτική περιουσία  στα funds.

 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.

Πρωτοβουλία Κατά των Πλειστηριασμών – Κίνημα Κεφαλονιάς 




00 inkefalonia general ad 300X250