Καππάτος στον COSMOS 96,5 : Κανένας Πλειστηριασμός δεν έγινε - Ψεύτες και συκοφάντες στον ΣΥΡΙΖΑ και την εφ. "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 12:36

Καππάτος στον COSMOS 96,5 : Κανένας Πλειστηριασμός δεν έγινε - Ψεύτες και συκοφάντες στον ΣΥΡΙΖΑ και την εφ. "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και   Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη εναντίον του ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ.

«Πρέπει να απολογηθούν για την συκοφαντία και τα ψέματα τους. Τους αποκαλώ ψεύτες και συκοφάντες, έτσι κατάντησε το πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ένα πολιτικό κόμμα έχει ένδεια πολιτικού λόγου, όταν βλέπει 4 χρόνια τι έγινε στην Κεφαλονιά και τι πρόκειται να γίνει από τα χρήματα που ήρθαν στην Κεφαλονιά , οι άνθρωποι είναι πανικοβλημένοι γιατί βλέπουν ότι χάνουν την έδρα . Σήμερα τριγυρνά ένας κύριος του ΣΥΡΙΖΑ και ρωτάει τον κόσμο αν διάβασε την εφημερίδα «Δημοκρατία» που ανήκει στη ΝΔ που βρίζει τον Καππάτο. Ο κ. αυτός που έχει σχέση με τις βουλευτικές υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται, γιατί η  «Δημοκρατία» δεν ανήκει στην ΝΔ , αλλά μάχεται την ΝΔ. Οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα διαχωρίσουν την θέση τους από αυτά τα δημοσιεύματα; Τους καλώ και μέσα από την δική σας συχνότητα. Θα αρνηθούν να ταυτιστούν με τους συκοφάντες της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ;  Εξαπατούν τον κόσμο, η εφημερίδα «Δημοκρατία»  δεν έχει καμία ταύτιση πλέον με την ΝΔ, είναι τελείως αντιπολιτευτική της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως έχουν  καταντήσει πλέον είναι ένα πολιτικό κόμμα που δεν ασχολούνται με την πολιτική».

« Βγήκε η Κυριακάτικη εφημερίδα «Δημοκρατία» και αναφέρει : « Με υπογραφή Καππάτου πλειστηριασμοί κατοικιών» και μάλιστα γράφει τον αριθμό μιας απόφασης και λέει ότι κυνήγησα λυσσαλέα και πήρα το σπίτι μιας ασθενούς  και κυνήγησα μετά τους κληρονόμους. Αναφέρει η εφημερίδα όπως και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και τον αριθμό της απόφασης , την 51 του 2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας, Τμήμα Εκουσίας Δικαιοδοσίας . Όταν λέμε τμήμα Εκουσίας Δικαιοδοσίας , αμέσως καταλαβαίνουν οι Νομικοί, ότι πρόκειται για τον Νόμο Κατσέλη και όχι για πλειστηριασμό. Η αλήθεια είναι η εξής.  Η δίκη ήταν μία αίτηση συμπολίτισσας μας , μια πολύ γνωστής Αργοστολιώτισσας, για  να υπαγάγει  τα δάνεια της στον Νόμο Κατσέλη. Σ αυτή την δίκη συμμετείχα εκπροσωπώντας την τράπεζα  Eurobank και έγινε δεκτή η αίτηση της συμπολίτισσας μας σε πρώτο  και δεύτερο βαθμό. Ο δεύτερος βαθμός είναι αυτή η απόφαση 51, άρα είναι τελική απόφαση και εντάχθηκε στον Νόμο Κατσέλη. Σήμερα η οικογένεια της απολαμβάνει το ευεργέτημα του Νόμου Κατσέλη, κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε  και δεν θα μπορούσε να γίνει, γιατί το δάνειο αυτό καλύπτεται πλέον από τις πρόνοιες του Νόμου Κατσέλη. Βρίσκεται το ακίνητο σήμερα στην κυριότητα της οικογένειας της θανούσας, η οποία ήταν εξαιρετική και αλησμόνητη συμπολίτισσα μας. Μίλησα με τον σύζυγο της, ο οποίος είναι έξω φρενών με αυτά τα οποία γράφονται».

«Μιλούν για πλειστηριασμό που δεν έγινε ποτέ. Είναι αδίστακτοι άνθρωποι, ψεύτες και συκοφάντες. Οι της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , αντί να ασχολούνται με την πολιτική , η αντί να ελέγξουν αυτά που γράφει η εφημερίδα , βγήκαν και είπαν ψέματα όπως και ο αρχηγός τους ο κ Τσίπρας. Φαντάζομαι ότι το 3%  με το οποίο ξεκίνησαν, δεν είναι μακριά. Βλέπουν ότι θα χάσουν τις εκλογές και έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι. Περιμένω τους συναδέλφους μου υποψηφίους να βγούν και να πάρουν θέση γι αυτό το θέμα το οποίο δημιουργήθηκε. Υπερασπίζονται την θέση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ναι η όχι. Ήταν σωστό αυτό που έκανε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει μια καταδικαστική ψευδή και συκοφαντική απόφαση στο πρόσωπο μου χωρίς να το ελέγξει, δέχονται ότι έκανε λάθος ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ η όχι. Αλλιώς θα είναι και αυτοί συμμέτοχοι του ίδιου εγκλήματος, γιατί μιλάμε για ποινικά αδικήματα πλέον, για συκοφαντία, για ψέμα».

«Θα στείλω εξώδικο στην εφημερίδα «Δημοκρατία», θα τους εξηγήσω την υπόθεση και τα ψέματα τους –τα οποία τα γνωρίζουν-και θα τους ζητήσω να ανακαλέσουν στην ίδια σελίδα , με τα ίδια ακριβώς γράμματα και να ζητήσουν συγνώμη , διαφορετικά θα ασκήσω αγωγή εναντίον τους και θα ζητήσω αποζημίωση 200 χιλιάδες ευρώ, την οποία θα διαθέσω στα Κοινωφελή Ιδρύματα της Κεφαλονιάς. Ποινικά δεν θα ασχοληθώ με ψεύτες και δολοφόνους χαρακτήρων, ούτε θα τους ακολουθήσω. Βρίσκουν κάποιες δίκες του Νόμου Κατσέλη και λένε ότι έχω σχέση με πλειστηριασμούς. Θα ξαναπώ αυτό που είπα και στην Βουλή, όσο και να ψάχνουν , όσο και να βάζουν τον τοπικό συκοφάντη , τον γνωστό σε όλους μας μέσα στο Δικαστήριο να ψάχνει να βρεί πλειστηριασμούς, δεν θα βρεί καμιά υπογραφή μου σε εντολή κατάσχεσης όσο είμαι βουλευτής. Και επίσης δεν θα βρεί καμιά εντολή κατάσχεσης και πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας για τα προηγούμενα 34 χρόνια που είμαι Δικηγόρος. Ο τοπικός συκοφάντης ας ψάξει και μπορεί να βρεί κάτι κακό για τον εαυτό του. Αυτό είναι ξεπεσμός, κατεβάζουν πολύ το επίπεδο και δείχνουν πανικό. Αυτό το τοξικό κλίμα δεν είναι τυχαίο , αλλά θα πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να προσέχει , γιατί μπορεί μια μέρα να βγεί κάτι χοντρό , να ασχολούνται και με άλλους υποψηφίους, ακόμα και με τους δικούς τους. Να είναι λίγο πιο προσεκτικοί, γιατί εγώ δεν θέλω να ξεκινήσω αυτό τον πόλεμο, ούτε θέλω να τους ακολουθήσω, αλλά να είναι λίγο πιο προσεκτικοί».

«Αυτές οι συκοφαντίες γίνονται  γιατί όταν έγινε ο «Ιανός» η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Κυβερνητικά κλιμάκια κατέβηκαν στη Κεφαλονιά , οι αποζημιώσεις για κατοικίες και επιχειρήσεις ξεκίνησαν αμέσως να δίνονται και έφτασαν στο ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρώσουμε και τις τελευταίες αποζημιώσεις ύψους 1μιση εκατομμυρίου ακόμη. Γιατί την περίοδο της πανδημίας η στήριξη με την επιστρεπτέα προκαταβολή των επιχειρήσεων, ήρθε να  στηρίξει τους εργαζόμενους για να μην απολυθεί κανείς. Γιατί λειτούργησαν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία , γιατί υπήρξε στήριξη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, έγιναν τόσες εντάξεις έργων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Μόνο ο Δήμος  Αργοστολίου, έχει ξεπεράσει τα 25-30 εκατομ  με εντάξεις έργων τα οποία ήδη άρχισαν να υλοποιούνται και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτά είναι έργα τα οποία έγιναν εδώ και μία 4ετία, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να αντιπαρατεθεί ούτε με ένα έργο. Ας βγούν να μας πουν τι έκαναν με τις Εργατικές Κατοικίες  στο Ληξούρι, εμείς δεσμεύσαμε χρήματα, εμείς κάναμε Νομοθετική Ρύθμιση για να κάνουμε το έργο , εμείς έχουμε κάνει τις κατεδαφίσεις και εμείς θα ξαναχτίσουμε τις εργατικές κατοικίες. Ποιο ήταν το έργο που εκτέλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ , γιατί εγώ δεν μπορώ να το θυμηθώ. Άλλο του Δήμου, άλλο της κυβέρνησης που είναι κανένα».

« Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που το 2015, τότε που υποτίθεται ότι ήταν με τους αδύναμους , ισοπέδωσε το τραπεζικό σύστημα στο οποίο είχε τοποθετηθεί μέρος των εισφορών των Ασφαλιστικών Ταμείων , δηλαδή του συνόλου του Ελληνικού λαού , που επηρεάζεται άμεσα η ζωή τους σε επίπεδο συντάξεων και παροχών υγείας. Ήταν το 2015 με τους αδύναμους όταν νομοθετούσε για την έλευση των Funds , που θα μπορούσαν να αγοράσουν δάνεια σε χαμηλές τιμές, αποκτώντας έτσι τις υποθήκες που είχαν γραφεί επί της Α κατοικίας , του οικοπέδου η του χωραφιού του κάθε Έλληνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους αδύναμους το 2017 , όταν έφερε νόμο για τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς οι οποίοι συνοδεύονταν από ειδική διάταξη για αυτεπάγγελτη δίωξη με την διαδικασία του αυτόφωρου για όσους παρεμπόδιζαν τους πλειστηριασμούς. Το τελευταίο το είχαν κάνει γιατί ο μέχρι τότε  σύντροφος τους ο κ. Λαφαζάνης βγήκε στους δρόμους κατά των πλειστηριασμών και τον συνέλαβαν 3 φορές οι τότε καλοί αστυνομικοί του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί σήμερα είναι οι κακοί αστυνομικοί. Η σύγκριση των πολιτικών των δύο κυβερνήσεων είναι τεράστια όχι μόνο στο γενικό Ελληνικό πεδίο, αλλά και στο τοπικό πεδίο την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και  δεν μπορούν να συγκριθούν και τους έχει πιάσει πανικός».  

« Κάποια άτομα που ήταν πρίν στον Δήμο από την ΝΔ, μπορεί να δυσαρεστήθηκαν γιατί δεν τους βοηθά πολιτικά για τις τοπικές εκλογές η βοήθεια και η στήριξη μου προς του Δήμους, αλλά δεν έφτασαν ποτέ σε τέτοιο σημείο. Άλλο η εσωτερική γκρίνια που σε όλα τα κόμματα υπάρχει και άλλο το να φτάσουμε σ αυτό το επίπεδο, το κατώτατο που μπορεί να φτάσει ένα κόμμα. Άλλο η πολιτική αντιπαράθεση , άλλο αυτή η αισχρή αντιπαράθεση που γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί οι κύριοι που δεν είχαν το θάρρος να βάλουν τις υπογραφές τους στο χθεσινό δημοσίευμα, αν είχα τα ονόματα τους, θα μπορούσα να τους πάω στο αυτόφωρο σήμερα, αλλά δεν θα ασχοληθώ με αυτούς. Αν ήταν τα ονόματα τους θα τους χαρακτήριζα ονομαστικά, αλλά ντρέπονται οι άνθρωποι να βάλλουν την υπογραφή και το όνομα τους. Τι σημαίνει τα μέλη της Τοπική Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ , ποιοι είστε, είστε κάποιοι;  Κρύβονται, τους λέω ψεύτες και συκοφάντες δημοσίως, ας βγούν να με μηνύσουν, αλλά θα υποστούν τις συνέπειες τους γιατί θα κατηγορηθούν για ψευδή συκοφαντική δυσφήμιση και θα γίνουν όλα αυτά με την διαδικασία του αυτοφώρου και θα ξέρουμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Τους προκαλώ».  

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250