Παναγής Καππάτος: ''Πολυθέσια ταξί και σε Κεφαλονιά-Ιθάκη – Νέες αποφάσεις αποζημιώσεων «Ιανού»''

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 17:49

Παναγής Καππάτος: ''Πολυθέσια ταξί και σε Κεφαλονιά-Ιθάκη – Νέες αποφάσεις αποζημιώσεων «Ιανού»''

Σήμερα συναντήθηκα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Μετέφερα το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί του τόπου μας, καθώς συζητήσαμε την ένταξη των Ιονίων Νήσων στο καθεστώς αντικατάστασης ταξί με νέα πολυθέσια οχήματα (6θεσια-9θεσια). Συμφωνήσαμε η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, μαζί με τα Ιόνια Νησιά, να ενταχθούν στο νέο μέτρο για να υπάρχει αυτή η δυνατότητα στα νησιά μας.

Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται ένα αίτημα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, αλλά και των φορέων του τουρισμού, καθώς βελτιώνονται οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης των επισκεπτών μας, ιδιαίτερα των οικογενειών. Ευχαριστώ τον κ. Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση.

Παπαδόπουλος Καππάτος 22.3.23

Στη συνέχεια συναντήθηκα με τον κ. Στέφανο Λέκκα, Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη. Με τον κ. Λέκκα συζητήσαμε δύο θέματα.

Πρώτον, τη λήξη της διαβούλευσης, χθες 21 Μαρτίου, με τις τοπικές υπηρεσίες για την περιβαλλοντική μελέτη του δρόμου Αργοστόλι-Πόρος, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Με την αναθεώρηση των περιβαλλοντικών όρων μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου με προϋπολογισμό 53.000.000 ευρώ.

Δεύτερον, την επεξεργασία των αιτήσεων για τις εναπομείνασες αποζημιώσεις οικιών και επιχειρήσεων από την κακοκαιρία «Ιανός». Ανακοινώθηκαν νέοι δικαιούχοι και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν περισσότεροι, για ποσό που αντιστοιχεί σε επιπλέον 1.500.000 ευρώ περίπου. Με αυτό το ποσό οι συνολικές πληρωμές θα ξεπεράσουν τα 56.000.000 ευρώ.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Λέκκας Καππατος 5