Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια για την τροπολογία με το κόμμα Κασιδιάρη κι η υποκρισία του κ. Καππάτου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 09:03

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια για την τροπολογία με το κόμμα Κασιδιάρη κι η υποκρισία του κ. Καππάτου

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έκανε ένα βήμα πίσω από την αρχική του πρόταση και πρότεινε  ως συμβιβαστική λύση την πρόταση των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου και Κοντιάδη, που καμία σχέση δεν έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία σε ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους.

Καλέσαμε  την κυβέρνηση να καταλήξουμε σε μια τροπολογία που θα ακυρώνει την κάθοδο των νεοναζί της ΧΑ στις εκλογές, αλλά δεν θα αφήνει παράθυρο παρερμηνειών για ανιστόρητους συμψηφισμούς. Δεν θα αναγορεύει τους δικαστές σε κριτές της πολιτικής και δεν θα έρχεται σε κατάφωρη σύγκρουση με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

Οι προτάσεις μας  αποκλείουν τη συμμετοχή στις εκλογές κόμματος ή συνδυασμού που έχει στα ψηφοδέλτιά του υποψηφίους που έχουν οριστικά καταδικαστεί για πράξεις των άρθρων 187 και 187α, δηλαδή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε να συναινέσει.

Κι αυτό γιατί ο καημός του κ. Μητσοτάκη δεν είναι να βάλει  φρένο στον ακροδεξιό κι εθνικιστικό λαϊκισμό,  να αποκλείσει τους ναζί και  τα φασιστικά μορφώματα αλλά να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών και των εθνικιστών.

Η δική μας πρόθεση ήταν  να μην δοθεί η διακριτική ευχέρεια κι η εξουσία σε ένα τμήμα του Αρείου Πάγου να προβαίνει στην ουσία σε πολιτικές κρίσεις και να το  καταστήσει  παράγοντα του πολιτικού συστήματος. Ανατρέποντας έτσι μια θεμελιώδη θεσμική και συνταγματική παραδοχή που ουδέποτε αμφισβητήθηκε από τη μεταπολίτευση και μετά, ότι τα δικαστήρια δεν εμπλέκονται στην πολιτική αντιπαράθεση. Και κυρίως, να μην μένει ανοικτό δυνητικά το παράθυρο σε αυτόν τον ανιστόρητο συμψηφισμό των δύο άκρων.

Από εκεί και πέρα, περισσεύει η υποκρισία του βουλευτή κ. Καππάτου που ανερυθρίαστα   δηλώνει  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην Χρυσή Αυγή την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι για χρόνια ολόκληρα η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που πήγαινε χεράκι-χεράκι μαζί της.

Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι:

- Η κυβέρνηση Σαμαρά κρατούσε στο συρτάρι τις δικογραφίες για τη ΧΑ μέχρι την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη.

- Η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που δεν έστειλε βουλευτή της να καταθέσει στη δίκη της ΧΑ.

- Η ΝΔ φιλοξενεί την “σοβαρή ΧΑ”, ενώ ήταν μαζί με τη ΧΑ στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν καταδίκασε ποτέ τη φασιστική βία που δέχτηκαν τότε οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

- Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τον Κασιδιάρη ανεξέλεγκτο επί δύο χρόνια να οργανώνει τους οπαδούς του από τη φυλακή ακόμη και με διαδικτυακές εκπομπές, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η ΧΑ πήρε άδεια να κάνει συγκέντρωση στην Αθήνα ως “πολιτικό κόμμα”.

Πάει πολύ, λοιπόν, να κουνάει η ΝΔ το δάχτυλο στην Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη, ειδικά μετά και τη χθεσινή ύβρη του κ. Μητσοτάκη να χαρακτηρίσει το ΕΑΜ “από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας” και τις δηλώσεις βουλευτών του, που διαφοροποιούν τις εγκληματικές οργανώσεις σε κακές και λιγότερο κακές.

Αργοστόλι 11 Φεβρουαρίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250