Αρβανίτης στον COSMOS 96,5 : "Ο Μητσοτάκης έχει τελειώσει πολιτικά"- Δέσμευση από την Κεφαλονιά για τον κατώτατο μισθό στα 810 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 20:08

Αρβανίτης στον COSMOS 96,5 : "Ο Μητσοτάκης έχει τελειώσει πολιτικά"- Δέσμευση από την Κεφαλονιά για τον κατώτατο μισθό στα 810 ευρώ

Στον COSMOS 96,5  φιλοξενήθηκε την Παρασκευή ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Κώστας Αρβανίτης, με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη του στην Κεφαλονιά & την Ιθάκη , απαντώντας σε ερωτήματα του Χρήστου Λαμπράκη και της Σπυριδούλας Αναλυτή.

Για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας

«Όταν η Κυβέρνηση έχει τον κ. Πάτση και το γιο του να διαχειρίζονται τα δάνεια, είναι σύγκρουση συμφερόντων» τόνισε απαντώντας στο ερώτημα αν θα μπορούσε η Κυβέρνηση να παρέμβει νομοθετικά ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς.

Παράλληλα υπογράμμισε την απόφαση της ΕΕ να λυθεί το πρόβλημα της αστεγίας έως το 2030 και τόνισε ότι είναι αντιφατικό ένα κράτος να δημιουργεί συνθήκες αστεγίας και πρόσθεσε ότι έχει σημασία πού «βλέπει» η Κυβέρνηση, Βρυξέλλες η Βαρσοβία…

«Όταν εμείς μιλάμε για ακραία δεξιά έχει σχέση και με την αντίληψη που έχουν στη διαχείριση της καθημερινότητας , δηλαδή των Αρίστων και των άλλων, αυτών που μπορούν και αυτών που πρέπει να πεθάνουν, στη λογική της αυτορρύθμισης.

Όταν εμείς βάζουμε ζητήματα για τη δημόσια παρέμβαση, μας λένε κρατικιστές» τόνισε με νόημα.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε την πρώτη κατοικία και επισήμανε ότι σήμερα, που η χώρα είναι εκτός μνημονιακών υποχρεώσεων, υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης της Κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία.

Προτάσσοντας το διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών τόνισε: «Η κεφαλονίττισα και ο Κεφαλονίτης να δουν, ποιος με ποιόν. Αν βρούμε στην Κεφαλονιά μέρος των οικογενειών που πήραν μέρος των 550 εκατομμυρίων από το ταμείο ανάκαμψης , αυτή η οικογένεια και η φίλοι πρέπει να ψηφίσουν ΝΔ. 

Αν δεν έχουν πάρει πενηνταράκι όμως, και έχουν μια μικρομεσαία επιχείρηση  , αν είναι ψαράδες, εργάτες γης, αν έχουν μια μικρή έκταση, νομίζω ότι πρέπει να το ξανα σκεφτούν.

Για το σκάνδαλο Κατάρ Γκέϊτ & το κράτος Δικαίου

«Εγώ εμπιστεύομαι απόλυτα την Βελγική δικαιοσύνη. Οι βελγικές αρχές βγήκαν και πήραν τους υπολογιστές των κατηγορουμένων αμέσως. Στις περιπτώσεις παιδοφιλίας, ή άλλων ιστοριών, είδατε τις Αρχές , αντίστοιχου κράτους του Νότου να κινούνται με αυτή την ταχύτητα» , ανέφερε σχετικά με το σκάνδαλο και διερωτήθηκε :

«Έχετε ακούσει ποτέ αναστολή εκτέλεσης ποινής, για ένα ποινικό θέμα , όπως στην περίπτωση παιδοφιλίας ή βιασμών. Αυτό συμβαίνει σε χώρα του Νότου … Εκεί (σ.σ. στο Βέλγιο) οι κατηγορούμενοι αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι εντός της φυλακής. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά στον φτωχό παραβατικό και στο δυνατό και ισχυρό. 

Δυστυχώς,  στον ευρωπαϊκό νότο και ιδιαίτερα στη χώρα, βλέπουμε πολύ συχνά αυτή την αδικία απέναντι στην παραβατικότητα… Που είναι η μητέρα της 12χρονης και 12χρονη στην υπόθεση βιασμού, πού είναι η πλούσιος δυνατός με φίλους σήμερα, και πού είναι η κα Καϊλή, σε άλλη χώρα, σήμερα, μπαίνει λοιπόν ένα ζήτημα κράτους Δικαίου».

Παράλληλα , τόνισε την εκτίμησή του ότι η έρευνα θα μεταφερθεί και στους επιτρόπους της ΕΕ και στην Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής και στην Πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και υποστήριξε ότι αυτό που έχει σημασία είναι διερεύνηση όλων των φακέλων όλων των μελών και αξιωματούχων της ΕΕ και έφερε ως παράδειγμα τον ίδιο. «Εγώ επεξεργάζομαι εργατικά δικαιώματα. Να διερευνηθεί ποιους συνάντησα, τι συζήτησα, τι ψήφισα. Να δουν την ψήφο με την συνάντηση».

Για τις ΜΚΟ

«Η Δεξιά φωνάζει κατά των ΜΚΟ, αλλά χτίζει αβέρτα δικές της. Στο προσφυγικό, κατήγγειλε ο Μηταράκης τις ΜΚΟ, αλλά έχουμε γεμίσει κυβερνητικές ΜΚΟ. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει 5-6» τόνισε σχολιάζοντας τη λειτουργία των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Διερωτήθηκε δε, πώς είναι δυνατόν ο κ. Αβραμόπουλος να είναι σε μια ΜΚΟ που είχε στήσει ο Παντσέρι και η παρέα του , η οποία είναι αμαρτωλή , και όλο το ΔΣ να είναι αθώοι, πρόβατα , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Ή  απόλυτα ηλίθιοι είναι, ή να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί», σχολίασε.

Να υπάρχει ασυμβίβαστο»

«Πρέπει να υπάρχει ασυμβίβαστο. Ή παπάς παπάς – ή ζευγάς ζευγάς. Δεν μπορεί να είσαι και Βουλευτής και δημοσιογράφος. Δεν μπορεί εγώ να είμαι και ευρωβουλευτής και να έχω εκπομπή στο ραδιόφωνο ή να είμαι μετεωρολόγος», σχολίασε σχετικά με την ταυτόχρονη Πολιτική και επαγγελματική ιδιότητα.

Παράλληλα τόνισε : «Είναι δυνατόν να μπαίνω στη δικαστική αίθουσα και να είμαι Βουλευτής και να νομοθετώ και να παίζω ρόλος υπεράσπισης… Έχει καταντήσει η Βουλή να έχει γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους. Δεν έχω δει κανέναν εργάτη στη Βουλή»

Πρόσθεσε δε την επιθυμία του το θέμα του ασυμβίβαστου να αναδειχθεί.

«Εμείς θα το ανοίξουμε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αυτό σοβαρά. Θεωρώ ότι το θέμα πρέπει να ανοίξει και από το δικό μου κόμμα. Η Βουλή ή η Ευρωβουλή δίνει στο Βουλευτή ή τον Ευρωβουλευτή αποζημίωση για την ενδεχόμενη ζημιά που έπαθε με την παύση των εργασιών που έκανε πριν.

Ο αλιέας δεν έχει κανένα θέμα να ξανά πάει στη βάρκα του... Γιατί κάποιοι κλάδοι θα έπρεπε να κάνουν παράλληλες εργασίες.

Δεν μπορώ να νομοθετώ και να συμμετέχω σε παράλληλη δράση».

Δέσμευση για τον κατώτατο μισθό

Σε σχέση με τους πυλώνες μιας Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ , ο κ. Αρβανίτης , τόνισε ότι αυτοί είναι η τιμιότητα και η εναρμόνιση με τις θετικές ευρωπαϊκές νόρμες, όπως ο ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός.

«Υπάρχει απόφαση του Ευρωπαικού Κονοβουλίου. Τι περιμένει ο κ. Μητσοτάκης, να δώσει ένα κουλούρι 20 ευρώ, το μήνα; Αφού λέει 810 ευρώ , 880 μεικτά» τόνισε και πρόσθεσε :

«Αν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας, εγώ θα βγω στην Ε.Ε. και θα κάνω ερώτηση γιατί ο κ. Τσίπρας δεν εναρμονίζει την ευρωπαϊκή οδηγία με την ελληνική νομοθεσία.

Σας κάνω δήλωση, στην Κεφαλονιά.  Αν δεν το κάνει, θα μου πείτε το έκανες ; Δεν είναι επανάσταση αυτό…  

Φουλ επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο κ. Αρβανίτης άσκησε δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό σε σχέση με τις υποκλοπές και τη μη προσφυγή στις κάλπες.

«Ο Μητσοτάκης έχει τελειώσει πολιτικά. Δεν θα τον ξανά δούμε, ευτυχώς. Θα ησυχάσουμε με τους Μητσοτάκιδες για καμιά δεκαπενταριά χρόνια, μέχρι να τους ξεχάσει η επόμενη γενιά. 

Σε ένα θέμα τουλάχιστον,  όφειλε να είναι θεσμικός. Να πει οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Τελεία και παύλα. Δεν μπορεί να παίζει αυτό το αφήγημα. Ή, ο Μητσοτάκης είναι εκβιαζόμενος και προσπαθεί να κλείσει δουλειές με τους χορηγούς του, εγώ έτσι το ερμηνεύω. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Το γιατί το καθυστερεί είναι γιατί κάτι ζυγίζει. Δουλειές που δεν έχει κλείσει , χρήμα που δεν έχει μοιράσει, τη ΄Β δόση από το ταμείο ανάκαμψης…».

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό όλη τη συνέντευξη με τοποθετήσεις του κ. Αρβανίτη για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τους λομπίστες, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για τη διακυβέρνηση της χώρας κ.α.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ