Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Παλικής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 22:16

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Παλικής

Συμπολίτη - Συμπολίτισσα

Ή Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η τρόικα και η πλουτοκρατία καθημερινά και με κάθε τρόπο τσακίζουν το λαό για τα κέρδη τους, παίρνοντας αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα κα διαμορφώνοντας έτσι μέρα με τη μέρα, μια σύγχρονη κόλαση.

Τέτοια μέτρα είναι και όλα εκείνα τα νομοθετήματα που προωθούν την ανεξέλεγκτη δράση και τη στήριξη του εφοπλιστικού κεφαλαίου (εφαρμογή του αντιλαϊκού κανονισμού 3577/1992 της ΕΕ , κατάργηση του «ΚΑΜΠΟΤΑΖ» και απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κ.α) που έχουν επιφέρει τραγικά πλήγματα σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών αλλά και των ναυτεργατών.

Πανάκριβα εισιτήρια, περικοπές δρομολογίων και προσεγγίσεων, νομιμοποίηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, μείωση οργανικών θέσεων στα πλοία, χαμηλοί βασικοί μισθοί και κατώτερες συντάξεις, απλήρωτη εργασία, χρεοκοπία του ΝΑΤ και του Κεφαλαίου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτεργατών (ΚΕΑΝ) κ.α, είναι μερικά από αυτά τα αποτελέσματα.

 

Σήμερα στις ακτοπλοϊκές και πορθμειακές γραμμές της χώρας και του νομού Κεφαλονιάς, τα εισιτήρια έχουν μετατρέψει την συγκοινωνία από ένα αναφαίρετο δικαίωμα σε ένα προνόμιο για λίγους, σε ένα πολύ ακριβό εμπόρευμα.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το εισιτήριο ΛΗΞΟΥΡΙ - ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ που το κόστος της διπλής διαδρομής (πήγαινε –έλα περίπου 5 ευρώ) ακουμπά σχεδόν το 1/5  του σύγχρονου μεροκάματου (25 ευρώ περίπου) που διαμόρφωσαν τα μνημόνια και τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ !!!

Δηλαδή ένας εργαζόμενος σε καθημερινή βάση ή για μια ανάγκη, εκτός από όλα τα άλλα χαράτσια επωμίζεται και αυτό της μεταφοράς του στον τόπο δουλειάς η της ανάγκης.

Η Επιτροπή Αγώνα Παλικής καλεί τις συγκεκριμένες εταιρείες, των ακτοπλοϊκών και των πορθμειακών γραμμών του νομού, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα δραστικής μείωσης του κόστους της μεταφοράς σαν το ελάχιστο για την ανακούφιση των εργαζομένων. Τέτοια μέτρα μπορεί να είναι η μείωση του εισιτηρίου κατά 50 %, η φθηνή κάρτα απεριορίστων διαδρομών, οι ειδικές δραστικές εκπτώσεις για καθημερινά μεταφερόμενους, για αναξιοπαθούντες, για ανέργους κ.α. Καλεί επίσης την Περιφερειακή και την Δημοτική Αρχή, να σταματήσουν να «κάνουν πλάτες», να στηρίζουν την ασυδοσία των εφοπλιστών και να παρέμβουν άμεσα ώστε εφοπλιστές και κυβέρνηση να πάρουν τα παραπάνω μέτρα.

 

Καλεί τέλος όλους τους συμπολίτες μας και τους εργαζόμενους σε οργάνωση και αγώνα στο πλάι της επιτροπής και με κινηματικούς όρους, να διεκδικήσουν την μείωση των εισιτηρίων που αποτελεί μια μικρή ανάσα στα καθημερινά τους βάσανα.

 

Όλοι για έναν και ένας για όλους. Κανένας μόνος του στην βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης - τρόικας – κεφαλαίου. Η ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο ανυποχώρητο ταξικό αγώνα για να αναχαιτίσουμε την αχαλίνωτη επίθεση αλλά και για να επιβάλουμε την ριζική λύση για τα λαϊκά συμφέροντα που είναι η κοινωνικοποίηση του πλούτου. Η ελπίδα βρίσκεται επίσης και στην πολιτική καταδίκη και ανατροπή του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου και της ΕΕ.

 

Όλοι στον αγώνα κανένας μόνος του

 

Η Επιτροπή Αγώνα Παλικής.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ