Συλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς για συντάξεις: "Εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε διαφορές με κανέναν και πόσο μάλλον προσωπικές"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 09:47

Συλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς για συντάξεις: "Εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε διαφορές με κανέναν και πόσο μάλλον προσωπικές"

Ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς «Νίκος Καββαδίας» θέλει να συγχαρεί και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην παρούσα, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Με τις άοκνες προσπάθειές τους κατάφεραν να υποθηκεύσουν το μέλλον του Ελληνικού Λαού για πολλές επόμενες γενιές. Τον οδήγησαν στην χρεωκοπία στη φτώχια και την εξαθλίωση. Έχασε την αξιοπρέπεια του, τη δουλειά του, το σπίτι του, την σύνταξή του. Για την οποία σύνταξη δούλεψε και πλήρωνε ό,τι όριζε ο Νόμος.

Τα προηγούμενα χρόνια οι πάνσοφοι κυβερνώντες, επειδή διεπίστωσαν ότι εμείς οι Ναυτικοί είχαμε κάνει πολλά λάθη (το μεγαλύτερο ήταν ότι φέραμε τα χρήματά μας στην Ελλάδα!) και σχετικά με τα χρόνια υπηρεσίας (24 περίπου όριζε ο νόμος), αλλά και επειδή καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι (μαζί τα φάγαμε!!) με τους πρώην κυβερνώντες και τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων (που με ζήλο εξανέμισαν τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων), ΕΠΡΕΠΕ να τιμωρηθούμε. Και μας τιμώρησαν με την περικοπή και μείωση των συντάξεων και επειδή αυτή η τιμωρία δεν ήταν αρκετή και με επιπλέον επαναϋπολογισμό των συντάξεων.

Έτσι λοιπόν, εκεί που δεν είχαμε διαφορές με κανέναν, μας προέκυψε τώρα διαφορά και μάλιστα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ. Τώρα λοιπόν που οι δυνάστες δανειστές χαλαρώνουν το χαλινάρι και επιτρέπουν την χορήγηση κάποιας αύξησης (η οποία φυσικά δεν καλύπτει ούτε τον τιμάριθμο, ούτε τον πληθωρισμό, ούτε την οποιαδήποτε νομοτελειακή άνοδο του βιοτικού επιπέδου) βγαίνει αυτή η προσωπική διαφορά μπροστά, σαν ερινύα που μας κατατρέχει και προστάζει «Κράτει» - όχι αύξηση σε όσους έχουν διαφορές και μάλιστα προσωπικές.-

Και κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση, επειδή αφουγκράζεται τα θέλω και τα πρέπει του λαού της και επειδή μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, τρέχει να τάξει επιδόματα, κουπόνια, παυσίπονα και ό,τι άλλο μηχανευτεί για να “χρυσώσει το χάπι”.

          Ακούστε λοιπόν κυβερνώντες!

Εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε διαφορές με κανέναν και πόσο μάλλον προσωπικές, εμείς λύναμε τις διαφορές μας εγκαίρως και νομίζουμε ότι πλησιάζει η ώρα να λύσουμε και αυτές που έχουν προκύψει μεταξύ μας.-

Το ΔΣ του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς «ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ»




00 inkefalonia general ad 300X250