Στην Κεφαλονιά επιτελικά στελέχη των ΑΧΕΠΑ προσκεκλημένα από το σωματείο Λυσσίπη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 13:25

Στην Κεφαλονιά επιτελικά στελέχη των ΑΧΕΠΑ προσκεκλημένα από το σωματείο Λυσσίπη

Στην Κεφαλονιά βρέθηκαν για λίγες ώρες η παγκόσμια Πρόεδρος του Γυναικείου τμήματος των ΑΧΕΠΑ κυρία Τζοάνα Σάλτα, η Διευθύντρια του εκτελεστικού γραφείου κυρία Έλενα Σκαρδή  και ο Κυβερνήτης  της Ένωσης των Ελλήνων της Διασποράς ΑΧΕΠΑ κύριος Νίκος Παπαδόπουλος, προσκεκλημένοι του φιλανθρωπικού σωματείου «Λυσίππη».

Στη σύντομη στάση τους στην Κεφαλονιά τα επιτελικά στελέχη των ΑΧΕΠΑ έτυχαν θερμής υποδοχής από τα μέλη του σωματείου «Λυσίππη» κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο εστιατόριο «Αμπελάκι» το βράδυ της Κυριακής.

Η Πρόεδρος του Σωματείου κυρία Ειρήνη Στεφάτου στο μήνυμα που απηύθυνε, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη των ΑΧΕΠΑ για την παρουσία τους, μίλησε για τις δραστηριότητες  και την κοινωνική προσφορά του σωματείου που εκπροσωπεί.
«Τα μέλη μας με πλήρη συνείδηση αγάπης, αλληλεγγύης, αλληλοεκτίμησης, σεβασμό προς τα δημοκρατικά ιδεώδη και σύσφιξη δεσμών σε αυτή την κρίσιμη εποχή, προσπαθούν να προσφέρουν αγάπη και φιλανθρωπία στον συνάνθρωπο» ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Στεφάτου.

Στη συνέχεια, η κυρία Σάλτα στο δικό της μήνυμα δήλωσε συγκινημένη για την παρουσία της, εξέφρασε τη συμπαράσταση της και  μίλησε με θέρμη για τις δραστηριότητες του σωματείου.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και η βραδιά έκλεισε με Κεφαλονίτικες καντάδες από τον Μάκη Γαλιατσάτο και τον Βαγγέλη Διακάτο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κυρίες Σάλτα και Σκαρδή συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες μαζί με άλλα στελέχη των ΑΧΕΠΑ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια και έρχονται για πρώτη φορά σε επαρχιακή πόλη.

Σε δηλώσεις της στο inkefalonia η κυρία Σάλτα αναφέρθηκε στο γυναικείου τμήμα των ΑΧΕΠΑ «Θυγατέρες της Πηνελόπης» αναφέροντας ότι ξεκίνησε το 1929 στο Σαν Φρανσίσκο και πλέον αριθμεί 8.000 μέλη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ελλάδα. Πρωταρχικός στόχος του τμήματος, σύμφωνα με την κυρία Σάλτα είναι η  παροχή βοήθειας σε φιλανθρωπικά σωματεία, ιδρύματα, γυναίκες και παιδιά.

Παράλληλα μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τις εντυπώσεις της από την Κεφαλονιά και εξέφρασε την επιθυμία της να επισκεφθεί το νησί το καλοκαίρι.

Χρήστος Λαμπράκης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250