Ημερίδα για την Πολιτισμική Κληρονομιά από το τμήμα τεχνολογίας Ηχου του ΤΕΙ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 11:36

Ημερίδα για την Πολιτισμική Κληρονομιά από το τμήμα τεχνολογίας Ηχου του ΤΕΙ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Κληρονομιάς διοργανώνεται Ημέριδα την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 με θέμα: Πολιτισμική Κληρονομιά Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από: - Το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων- Την ΛΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και- Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Κεφαλληνίας. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Ληξούρι την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. στην αίθουσα Γ2 του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων.

Παράλληλα με την Ημερίδα θα γίνει πιλοτική εφαρμογή εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές Δημοτικού. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν προβολή ντοκιμαντέρ σχετικά με την Πολιτισμική μας Κληρονομία καθώς και αναπαράσταση ανασκαφής.

Απώτερος στόχος τόσο της Ημερίδας όσο και των παράλληλων δράσεων, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, των μαθητών και φοιτητών, σε θέματα σεβασμού, προστασίας και ανάδειξης της Πολιτισμικής Κληρονμιάς.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί από φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, Συναυλία στο Θέατρο Μαρκάτο του Ληξουρίου την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 20:30 μμ.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς:
Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων
ΛΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων
Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Κεφαλληνίας

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

imerida tei001imerida tei002imerida tei003