Ακούει κανείς; Σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο η Ένωση ΑμέΑ «Υπερίων», λόγω ενός WC και ενός … κουμπιού που δεν πατήθηκε εδώ και επτά μήνες, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι - Κίνδυνος να κλείσουν οι δομές! (Video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 10:15

Ακούει κανείς; Σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο η Ένωση ΑμέΑ «Υπερίων», λόγω ενός WC και ενός … κουμπιού που δεν πατήθηκε εδώ και επτά μήνες, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι - Κίνδυνος να κλείσουν οι δομές! (Video)

Ο Υπερίωνας μας είχε συνηθίσει σε εκδηλώσεις που φεύγοντας από αυτές γεμίζαμε χαρά, βλέποντας τα όσα σημαντικά και με πολλή αγάπη προσέφερε στα ΑμέΑ που φιλοξενεί στις δομές του.

Σήμερα, είναι αλήθεια στεναχωρηθήκαμε αρκετά, για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει που έχει ως κίνδυνο να κλείσουν οι δύο δομές ΚΔΗΦ και ΣΗΔ στο Ληξούρι και εξοργιστήκαμε όταν ακούσαμε ότι αφορμή για όλα αυτά είναι ένα WC που δεν υπήρχε και η κωλυσιεργία υπαλλήλου της Υπηρεσιακής Διαχείρισης στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που κατονομάστηκε κιόλας από την πρόεδρο του Υπερίων κα Σοφία Μαροπούλου.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην συνέντευξή Τύπου που κάλεσε η Ενωση ΑμέΑ «Υπερίων» στο Αργοστόλι, ακούστηκαν πολλά, σημαντικά μα συνάμα και στενάχωρα.

Στο πάνελ εκτός από την πρόεδρο Σοφία Μαροπούλου, βρέθηκαν ακόμα ο Σταύρος Λυκούδης, η αντιπρόεδρος Διαμαντίνα Σταθάτου, η ταμίας Παρασκευή Κοντογιαννάτου και τα μέλη του ΔΣ, η Μαρίνα Βαλσάμου και ο Αριστείδης Αντωνάτος.

Αρχικά, τονίστηκε ο παγκεφαλληνιακός χαρακτήρας πλέον του «Υπερίωνα» και έγινε μία ιστορική αναδρομή σε όσα έχουν γίνει από το 2013 όπου και ιδρύθηκε.

«Περνάμε πάρα πολύ δύσκολα πλέον» τόνισε η κα Μαροπούλου και συνέχισε: «Υπάρχει ένα μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο. Που ξεκίνησε εδώ και επτά μήνες με την έναρξη της Στέγης Ημερήσιας Διαβίωσης. Οι εργαζόμενοί μας είναι απλήρωτοι και δεν μπορούν να λάβουν ούτε το δώρο των Χριστουγέννων, διότι έχει καθυστερήσει να γίνει η χρηματοδότηση της Στέγης. Υπηρεσιακοί παράγοντες που ελέγχονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μας έχουν φέρει σε ένα τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο. Και δυστυχώς δεν έχουμε πολλές επιλογές, εάν δεν πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι, τα δεδουλευμένα τους των τελευταίων μηνών, θα αναγκαστούμε να διακόψουμε την λειτουργία των δομών».

Ολο αυτό ξεκίνησε από ένα … WC!

Και όπως τόνισε η κα Μαροπούλου, «Ολο αυτό ξεκίνησε από ένα … WC».

Ναι, καλά διαβάσατε! Από ένα επιπλέον, καθώς όπως φαίνεται τα πέντε WC για πέντε ωφελούμενους του ΣΗΔ, δεν έφταναν και απαιτήθηκε να γίνει και ένα έκτο!

Και όταν τελικά έγινε το έκτο WC, χωρίς έξτρα χρηματοδότηση, αλλά με χρήματα του «Υπερίωνα», οι πληρωμές των υπαλλήλων των δομών δεν έγιναν, καθότι όπως τόνισε η κα Μαροπούλου, «υπάλληλοι…μάλλον λησμόνησαν να πατήσουν δύο… κουμπάκια ώστε να γίνουν οι πληρωμές».

«Η πολιτεία και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέλαβαν ένα έτοιμο κτήριο και το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι να πληρώνουν από την μέρα τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί! Κάτι τέτοιο όμως ποτέ δεν συνέβη!».

DSC 0363

Και φτάνουμε στο σήμερα! «Δυστυχώς, το κλείσιμο των δομών δεν είναι μια απειλή, αλλά μια οικονομική αναγκαιότητα! Δεν μπορούμε να υποκαθιστάμε άλλο την πολιτεία. Στην περίπτωση την δική μας δεν κατέβασαν μόνο τα στυλό οι πολιτικοί, αλλά και οι διαχειριστικοί υπάλληλοι! Συν τοις άλλοις, η κρατική επιχορήγηση δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τις 8.000 ευρώ τον χρόνο. Πέρσι δεν την λάβαμε και φέτος ζητήσαμε 8.000 ευρώ και λάβαμε 4.000 ευρω!».

Η κα Μαροπούλου αναφέρθηκε με καλά λόγια στην προσπάθεια του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης: «Είναι αλήθεια ότι ο κ. Καππάτος «ετρεξε» αρκετά για τα ζητήματά μας. Και έτρεξε και τώρα γι’ αυτή την πρώτη χρηματοδότηση που πήραμε πριν μερικές μέρες. Όπως απομένουν άλλες τρεις χρηματοδοτήσεις».

Όπως θα δείτε και παρακάτω στο βίντεο ακούστηκαν πολύ έντονα και άκρως συναισθηματικά λόγια.

«Μια τόσο ωραία φωλιά, που έχει δημιουργηθεί με αγάπη και πολύ κόπο, να κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας κακής λειτουργίας Υπηρεσιακών Παραγόντων» είπε η κα Μαρίνα Βαλσάμου, δίνοντας έτσι το στίγμα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο «Υπερίων» και οι δομές του!

Ας ελπίσουμε τις επόμενες ημέρες να ακούσουμε κάτι θετικό και φυσικά να καταφέρουν οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Στην συνέντευξη Τύπου το παρών έδωσαν, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο σύμβουλος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής Δήμου Αργοστολίου Αντώνης Λουβερδής.

Πόσο στενάχωρο και άδικο να κινδυνέουν να τυναχτούν στον αέρα τόσο ωραίες προσπάθειες με ευαισθησία και κυρίως απαραίτητες για συνανθρώπους μας ΑμεΑ! 

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη

{https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/708748433891324}

DSC 0365DSC 0366DSC 0367DSC 0368DSC 0373DSC 0378DSC 0380DSC 0382DSC 0383DSC 0387


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250