Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται και νέα κακοκαιρία από Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 09:09

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται και νέα κακοκαιρία από Δευτέρα

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ήπιος, χρειάζεται όμως προσοχή από Δευτέρα καθώς θα έρθει ένα σύντομο νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προειδοποίησε ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δύσκολη ήταν η νύχτα της Τετάρτης (30/11) σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Άριελ, που δείχνει τα «δόντια» της, φέρνοντας ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Υπενθυμίζεται ότι ήδη, οι κάτοικοι σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Πιερία, Λάρισα και Μαγνησία έχουν λάβει μήνυμα από το 112 για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με βροχές αλλά προς το μεσημέρι, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, θα αρχίσει βελτίωση και θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ο υδράργυρος στους 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι και νωρίς το βράδυ, ιδιαίτερα στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θυελλώδεις και το θερμόμετρο στους 12-13 βαθμούς.

Και ενώ όλα δείχνουν πως ήδη από το βράδυ πάμε προς αποκλιμάκωση των έντονων φαινομένων και από αύριο Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί στο σύνολο της χώρας, αυτό δεν θα κρατήσει πολύ καθώς από την Κυριακή (4/12) και από τα δυτικά αναμένονται νέες βροχές, οι οποίες τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα κάνουν άστατο τον καιρό σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ήπιος, χρειάζεται όμως προσοχή από Δευτέρα καθώς θα έρθει ένα σύντομο νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ