Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδρομή- παρουσίαση της βιοποικιλότητας και γεωποικιλότητας της Παλικής (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 08:55

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδρομή- παρουσίαση της βιοποικιλότητας και γεωποικιλότητας της Παλικής (εικόνες)

Ionian Aquarium

Το Ιόνιον Ενυδρείο του Δήμου Ληξουρίου συνδιοργάνωσε με το Πολιτιστικό Τμήμα Ληξουρίου και το Γεωπάρκο UNESCO Κεφαλονιάς –Ιθάκης μια εκδρομή ,το Σάββατο 19 Νοεμβρίου του 2022 ,με σκοπό την παρουσίαση της βιοποικιλότητας και γεωποικιλότητας της Παλικής.

Ξεκινώντας από το Ενυδρείο του Ληξουρίου οι μέλη του Γεωπάρκου , έκαναν μία περιγραφή σχετικά με τα Γεωθαύματα της περιοχής μας και εξήγησαν τι χρειάζεται ένα μέρος για να αποτελέσει κομμάτι του Γεωπάρκου. Με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων παρουσιάστηκαν κάποια μονοπάτια που μπορούν να ακολουθήσουν οι άνθρωποι ώστε να δουν την υλική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας,

Στην συνέχεια από την θεωρεία προχωρήσαμε στην πράξη, δηλαδή στην βιωματική εκμάθηση πληροφοριών για τα παρακάτω μέρη της Παλικής. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις τοποθεσίες Λιβάδι , Ξι  και Μονή Κηπουραίων. Σε κάθε στάση που γινόταν οι άνθρωποι από το Γεωπάρκο κάνοντας ξενάγηση  ανέφεραν πληροφορίες για την γεωλογία , την πανίδα και τη  χλωρίδα της κάθε περιοχής , δείχνοντας και αποδεικνύοντας  την σημασία που έχουν, καθώς και πώς επηρεάζουν τα πάντα γύρω μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Γεωπάρκο UNESCO Κεφαλονιάς -Ιθάκης για την στήριξη του καθώς και όσους πήραν μέρος σ’ αυτή την εκδρομή. Υπήρχε προσέλευση και αυτό είναι ένα  έναυσμα  για να συνεχίσουμε!

 Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου.

ΓΕΩΠΑΡΚΟΓΕΩΠΑΡΚΟ1ΓΕΩΠΑΡΚΟ 2ΓΕΩΠΑΡΚΟ 3ΓΕΩΠΑΡΚΟ 4