Καππάτος στον COSMOS 96,5 για τις υποκλοπές, τις επερχόμενες εκλογές και την κατάληψη στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 09:51

Καππάτος στον COSMOS 96,5 για τις υποκλοπές, τις επερχόμενες εκλογές και την κατάληψη στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο φλέγον θέμα των ημερών τις υποκλοπές: «Δεν είναι θέμα για τους πολίτες, είναι ένα φλέγον θέμα για τους αντιπάλους της Κυβέρνησης , οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τοξικό περιβάλλον. Να διευκρινίσω ότι έχουμε δύο θέματα υποκλοπών, αυτό που ξεκίνησε τον προηγούμενο Αύγουστο με την πραγματική παρακολούθηση  του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη, που είχε διαταχθεί απ τη ΕΥΠ για λόγους που έχουν  ανακοινωθεί. Ο Πρωθυπουργός τότε είχε πει ότι αν το γνώριζε θα το σταματούσε και  ότι αυτό που ετοιμάζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα όταν θα πρόκειται για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, είναι να υπάρχουν εχέγγυα και προυποθέσεις που να διασφαλίζουν  την πολιτική αξιοπρέπεια του κάθε πολιτικού. Εκείνο είναι ένα θέμα πολιτικής παρακολούθησης πολιτικού προσώπου για το οποίο είχε διαφωνήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και γι αυτό το λόγο απομάκρυνε δύο σημαντικά στελέχη , τα οποία ήταν βοηθοί του στη Κυβέρνηση. Αυτό που συμβαίνει τώρα που εμφανίστηκε από την εφημερίδα «Ντοκουμέντο»  με τα 31 πρόσωπα , δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο θέμα των παρακολουθήσεων. Είναι μία φήμη, ένα δημοσίευμα που βγάζει το «Ντοκουμέντο» και αναφέρει όσους θέλει. Αντέδρασε άμεσα η Κυβέρνηση και επειδή είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται για να δημιουργήσει τοξικό κλίμα, ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διαταχθεί έρευνα. Ο Εισαγγελέας  με την σειρά του διέταξε αμέσως έρευνα , γιατί δεν μπορεί να βγαίνει η κάθε εφημερίδα , μια εφημερίδα που πρόσκειται σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο , που θέλει οπωσδήποτε να δημιουργήσει θέμα αντιπολίτευσης τοξικό και να αναφέρει αυτά τα πράγματα. Έχει φορτωθεί ο κ. Βαξεβάνης πολλά χρόνια φυλακής στην πλάτη του για τα συκοφαντικά του δημοσιεύματα και πολλές αγωγές έχουν ασκηθεί εναντίον του. Ο άνθρωπος απλά επειδή είναι αχυράνθρωπος κάποιων άλλων , προστατεύεται η περιουσία του και δεν τον πειράζει να πληρώνει τις ποινές κλπ. Ο άνθρωπος είναι «μπροστάρης», μπροστά  από κάποιους άλλους».

Στο δικό του σκεπτικό σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στο «Ντοκουμέντο» : « Αν  παρακολουθούνται άτομα αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνει η Κυβέρνηση και αυτά δεν τα αναφέρει το «Ντοκουμέντο». Μπορεί και η παράταξη που υποστηρίζει να παρακολουθεί , γιατί τι νόημα έχει να θέλει να παρακολουθεί του Υπουργούς του ο Πρωθυπουργός. Μήπως τα άλλα κόμματα θέλουν να παρακολουθούν τους υπουργούς και πληρώνουν τις εταιρείες; Μια υπόθεση κάνω. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τοξικό κλίμα, προσπαθούν κάποιοι να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή στη χώρα μας, έτσι ώστε να οδηγηθούμε άτακτα σε εκλογές, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια , ο οποίος θέλει να οδηγήσει και θα οδηγήσει τη χώρα στο τέλος της 4τραετίας στις εκλογές. Κάποιους δεν εξυπηρετεί αυτό και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από το Κυβερνητικό έργο το οποίο γίνεται, ανεξάρτητα από την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή γίνεται σημαντικό Κυβερνητικό έργο».

Στην ακρίβεια και στα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την ελάφρυνση του Έλληνα πολίτη: «Η ακρίβεια δεν είναι ακρίβεια Μητσοτάκη , ο πόλεμος Ουκρανίας –Ρωσίας έφερε αυτή την ακρίβεια και δεν είναι ακρίβεια στην Ελλάδα, είναι ακρίβεια  σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Αυτό ενδιαφέρει τον Έλληνα, γιατί βλέπει πια είναι η αιτία που δημιούργησε την ακρίβεια και μπορεί να δει ποιες είναι οι προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση για να την απαλύνει  όσο γίνεται δυνατόν με τα δημοσιονομικά δεδομένα και να ελαφρύνει τον Έλληνα πολίτη».

Ο κ Καππάτος  απαρίθμησε  στην συνέχεια  τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί για το ερχόμενο διάστημα για τους πολίτες καταλήγοντας ότι είναι μέτρα για να προστατευθούν οι πολίτες στο μέτρο το δυνατό.

 Για την Πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου, σημείωσε ότι είναι Συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη να απεργήσει  και είναι « Μία απεργία δεν δημιουργείται μόνο από τους εργαζόμενους, είναι οι κομματικοί φορείς , οι οποίοι έχουν να κάνουν με την απεργία. Πάντα μια απεργία στα θεμιτά πλαίσια , έχει ένα όφελος, γιατί η Κυβέρνηση θα εξετάσει αυτά τα οποία θα ακούσει».  

Στις επερχόμενες εκλογές: «Μετά από 4 μήνες, μπορεί να προκηρυχτούν εκλογές και ο Πρωθυπουργός επανέλαβε χθές και στενοχώρησε πολλούς, ότι θα κάνει στο τέλος της τετραετίας εκλογές. Δεν δυσαρέστησε τον κόσμο, γιατί η κοινωνία και μου το μεταφέρουν και οι συμπολίτες μας, θέλουν στο τέλος της 4τραετίας της εκλογές, δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την σταθερότητα την οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή. Έχουμε ακρίβεια, όμως έχουμε σταθερότητα, ένα κράτος που αναπτύσσεται σε σχέση με άλλα κράτη, ακόμα και Ευρωπαϊκά ».

Στην συνάντηση με τη Διοίκηση και τα Μέλη της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης, την Παρασκευή 04/11/2022 στην Κεφαλονιά: «Δέχονται μεγάλο ανταγωνισμό από τα μεγάλα ξενοδοχεία και τελευταία από τα Airbnb. Το κράτος φορολόγησε τα Airbnb, οπότε δεν είναι πλέον εύκολη η λειτουργία και η χρήση τους. Έχουν και άλλα προβλήματα τα τουριστικά καταλύματα ,όπως το αν θα ενταχθούν η όχι στους Αναπτυξιακούς Νόμους, η στα ΕΣΠΑ. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα , διότι οι προυποθέσεις  των Αναπτυξιακών Νόμων και των ΕΣΠΑ δεν καθορίζονται  μόνο από την Ελληνική Νομοθεσία, αλλά από την Ευρωπαϊκή και δεν μπορούμε να τις ξεπεράσουμε, όπως με τον αριθμό των εργαζομένων. Πιστεύω ότι το Υπουργείο Τουρισμού με την δυνατότητα που έχει, εργάζεται για να τους στηρίξει. Άκουσα τα προβλήματα τους, μου είναι γνωστά γιατί τα έχω συζητήσει με τον κ. Ατσάρο, τα έχω μεταφέρει στην Κυβέρνηση. Τα παράπονα τους δεν είναι με την παρούσα Κυβέρνηση , είναι διαχρονικά. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός στον τουριστικό κλάδο και αυτοί είναι οι πιο ευάλωτοι, θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε με ασφαλιστικές φορολογικές μειώσεις και σε σχέση με άλλα αιτήματα πχ με τα «κλειδιά».

Στην κατάληψη στο 2ο Γ. Λύκειο Αργοστολίου και στα αιτήματα των μαθητών: « Αφορά την Δευτεροβάθμια και το Υπουργείο, εγώ εμπλέκομαι  μόνο στα αιτήματα της Δευτεροβάθμιας για να τα προωθήσω. Όσον αφορά τις προσλήψεις πέρσι και φέτος προσλήφθηκαν 24.000 καθηγητές, είχαν να προσληφθούν μόνιμοι άνω των 10 ετών, η Κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση. Η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, δεν με βρίσκει σύμφωνο, και πριν η κάθε κυβέρνηση την άλλαζε, δεν την κατάργησε καμία. Η δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία υπάρχει, σε πιο βαθμό σε κάθε σχολείο, το κρίνει η Δευτεροβάθμια. Σε όποια σχολεία έχει ζητηθεί Ψυχολόγος, υπάρχει, δεν ξέρω για το 20 ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ, έχει. Τα υπόλοιπα  θα τα δούμε και με τον Δήμο και με την Δευτεροβάθμια. Όμως επειδή κάθε χρόνο γίνονται αυτή την εποχή οι καταλήψεις, επιτρέψτε μου, δεν πρέπει να φτάσουμε στο όριο της κατάχρησης. Καλό είναι να δώσουν τα αιτήματα τους τα παιδιά, όπως η απεργία που είναι για μια μέρα, δεν μπορεί να γίνει για πολλές μέρες, γιατί είναι εις βάρος των παιδιών. Όσο θυμάμαι, στις καταλήψεις παίρνουν μέρος λίγοι και οι άλλοι αγωνιούν για τα μαθήματα τους. Το μήνυμα  μου προς τους μαθητές, είναι, καλή η κατάληψη, μέχρις ένα όριο, γιατί πρόκειται για κατάληψη ενός δημόσιου χώρου, μέσω του οποίου μορφώνονται και εκπαιδεύονται όλα τα παιδιά». 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250