Ο Στέφανος Παραστατίδης (Μέλος ΚΕ του ΠΑΣΟΚ) στον COSMOS 96,5 για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 16:56

Ο Στέφανος Παραστατίδης (Μέλος ΚΕ του ΠΑΣΟΚ) στον COSMOS 96,5 για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητά

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Στέφανος Παραστατίδης (Ιατρός, Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εκ των συγγραφέων του συλλογικού έργου "Η Σοσιαλδημοκρατία στο Προσκήνιο") ο οποίος θα είναι ένας εκ των ομιλητών των πολιτικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το ΠΑΣΟΚ, στην Κεφαλονιά.

Ο κος Παραστατίδης μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται στην Κεφαλονιά τα τελευταία χρόνια από την Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από τα κόμματα και τις μορφές διοίκησης. «Γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια και πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ καλά ποσοστά. Υπάρχει και πολύ έντονη συνεργασία της Νομαρχιακής με τα κεντρικά του κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το θέμα των υποκλοπών χαρακτηρίστηκε ως άκρως επίκαιρο από τον κο Παραστατίδη λόγω και της επίσκεψης της PEGA στην Ελλάδα, η οποία έρχεται να διερευνήσει το θέμα. «Έχουμε αναδείξει το θέμα και ο πρόεδρος ζητάει τη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να γίνει επιπλέον έρευνα για τα κακόβουλα λογισμικά. Επίσης να προσέλθει και ο κος Δημητριάδης που φαίνεται να εμπλέκεται στην πώληση παράνομων λογισμικών. Η υπόθεση δεν έχει κλείσει και δεν πρέπει να κλείσει. Είναι θέμα Δημοκρατίας» τόνισε.

Η υπόθεση Πάτση σχολιάστηκε από τον καλεσμένο, ο οποίος σημείωσε ότι έρχονται συνεχώς στο φως σκάνδαλα. Παράλληλα σημείωσε ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες τώρα παραπέμπει τον κο Πάτση  και διερωτήθηκε αν γίνεται σωστά η δουλειά κάποιων και γιατί γίνεται τώρα ο έλεγχος. Ο κος Παραστατίδης εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα ονόματα, αλλά έθεσε και το ερώτημα πως η Πολιτεία θωρακίζεται και αν πράγματι υπάρχει πρόθεση να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα;

«Το καλάθι του νοικοκυριού αποτελεί ημίμετρο» υπογράμμισε αναφερόμενος στο πως θα λειτουργήσει και συμπλήρωσε πως υπάρχει ένας πληθωρισμός από εξωγενείς παράγοντες και το καλάθι του νοικοκυριού δεν θα βοηθήσει καθώς οι πολίτες έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης.

Ο κος Παραστατίδης ως ιατρός αναφέρθηκε και στις δομές υγείας της Κεφαλονιάς επισημαίνοντας όλες τις ελλείψεις χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κατάσταση ως πρωτοφανή και αυτό διότι εν μέσω πανδημίας δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας. Αναφορικά με την απόφαση Πλεύρη να μην έχουν θέση στο σύστημα υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, την χαρακτήρισε ως σωστή καθώς η ευθύνη της Πολιτείας είναι να προστατεύει τους πολίτες, μιας και οι μελέτες έδειχναν ότι οι ανεμβολίαστοι μετέδιδαν περισσότερο τον ιό.

«Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν μπορούν να γίνονται με πυροτεχνήματα. Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση, σαφής στρατηγική και θα πρέπει να υπάρχουν διεκδικήσεις οι οποίες να βρίσκουν σύμφωνες τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες της χώρας» σχολίασε σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

Τέλος, ο κος Παραστατίδης επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ αφενός γιατί και τα δύο κόμματα έχουν κριθεί από τους πολίτες και συνεχίζουν να κρίνονται, αφετέρου υπάρχει και διαφορά στο ιδεολογικό προφίλ. «Το ιδεολογικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στα προβλήματα του κόσμου» κατέληξε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250