Βούλα Σολωμού "Βοήθεια στο Σπίτι": "Μετά από 15 και 20 χρόνια προϋπηρεσίας, δεν είναι ηθικό και δίκαιο να θέλουμε να έχουμε μία μόνιμη θέση στο πρόγραμμα;"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 13:02

Βούλα Σολωμού "Βοήθεια στο Σπίτι": "Μετά από 15 και 20 χρόνια προϋπηρεσίας, δεν είναι ηθικό και δίκαιο να θέλουμε να έχουμε μία μόνιμη θέση στο πρόγραμμα;"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε η Βούλα Σολωμού, κοινωνιολόγος, συνεργαζόμενη με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ελειού - Πρόννων.

Η κα Σολωμού αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκύψει στο πρόγραμμα, στο οποίο οι περισσότεροι εργάζονται επί 15 - 20 χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου! .

“Σήμερα δεν βγήκαμε στο δρόμο αποκλειστικά για τους ωφελούμενους. Βγήκαμε για εμάς τους εργαζόμενους, αλλά και για τους ωφελούμενους, που τους γνωρίζουμε και μπαίνουμε στα σπίτια τους εδώ και 20 χρόνια. Φτάσαμε σήμερα να συμμετέχουμε στην Πανελλαδική απεργία, γιατί μετά από 20 χρόνια, ακόμα εργαζόμαστε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τον Μαίο του 2020 συμμετείχαμε σε μία προκήρυξη, με κάποια ειδική μοριοδότηση, όσοι εργαζόμενοι εργαζόμαστε ακόμα και σήμερα, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε πλέον μόνιμες θέσεις. Τα αποτελέσματα εκδίδονται από τον Ιούλιο του 2022 και τον Σεπτέμβριο του 2022 με ΦΕΚ από τον ΑΣΕΠ και είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι από την Κεφαλονιά μέσα στους οριστικούς πίνακες. Και έρχεται το Συμβούλιο της Επικρατείας με μία προσφυγή κάποιων ατόμων κατά της προκήρυξης, να ακυρώνει εν μέρει την προκήρυξη. Με την απόφαση αυτή σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι θα μπουν συνυποψήφιοι με όλο τον κόσμο που επιθυμεί να δουλέψει, χωρίς να προσμετράται η προϋπηρεσία του. Μετά από 15 και 20 χρόνια προϋπηρεσίας, δεν είναι ηθικό και δίκαιο να έχουμε μία μόνιμη θέση στο πρόγραμμα; Μπορεί να είναι και 400 άτομα που θα μείνουν εκτός από το πρόγραμμα. Ήδη είμαστε υποστελεχωμένοι και πρέπει να βγει μια νομοθετική ρύθμιση, για να μείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους. Για φανταστείτε, πως εμείς καλύπτουμε κενά και αγροτικών γιατρών και βρισκόμαστε σε όλη την Κεφαλονιά και σε απομακρυσμένες περιοχές. Το βλέπω καθημερινά αυτό. Και το βλέπουμε και στους ωφελούμενους που έχουμε. Ξέρετε πόσο μας έχουν ανάγκη άνθρωποι που μένουν για παράδειγμα στα Αργίνια; Γι’ αυτό στόχος μας είναι και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μας για μόνιμα".

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-408727287?si=a2ef404077984d909d94a869047e6dca&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250