Νέα επένδυση του Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 08:07

Νέα επένδυση του Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Έπεσαν οι υπογραφές με την Αναπτυξιακή Ζακύνθου, αποκτά τυποποιητήριο ελαιολάδου. Στοχευμένη επενδυτική κίνηση σχεδίασε ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης (πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών), σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, με την ρευστότητα να παραμένει εξαιρετικά χαμηλή για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αναλυτικότερα, στις 29 Μαρτίου 2013 υπογράφθηκε η σύμβαση μεταξύ της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ζακύνθου Α.Ε. Ο.Τ.Α., η οποία αποτελεί Ομάδα Τοπικής Δράσης του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER, του Μέτρου 41, Άξονα 4, του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013» και του δικαιούχου Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Πρόκειται για υλοποίηση του επενδυτικού έργου ίδρυση και λειτουργία επισκέψιμων εγκαταστάσεων τυποποίησης ελαιολάδου ώστε να καλύψει τις ανάγκες των Κεφαλλήνων και Θιακών ελαιοπαραγωγών, για την διάθεση του προϊόντος τους, βελτιώνοντας έτσι το εισόδημα τους, παράγοντας επώνυμες ποιοτικές, εμπορεύσιμες συσκευασίες πλήρως συμβατές με διεθνείς κανόνες που σχετίζονται με την διασφάλιση της υγιεινής (ιχνηλασιμότητα) με άμεσο στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του ελαιολάδου και την προστασία του ντόπιου και ξένου επισκέπτη καταναλωτή. Eπίπλεον, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας από επιστημονικό και εργατικό δυναμικό και συγκράτηση του πληθυσμού ειδικότερα των νέων στην Κεφαλονιά και το Θιάκι.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης προσεγγίζει τα 450.000 ευρώ, ενώ η ιδία συμμετοχή του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας & Ιθάκης ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί του συνολικού παραγωγικού κόστους. Με την επένδυση αυτή ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός δηλώνει παρών και αποδεικνύει ότι είναι σε θέση να παραμείνει και στα επόμενα χρόνια η «ατμομηχανή» της Θιακο-Κεφαλλονίτικης οικονομίας.

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας Π. Καλαφάτης

Πρόεδρος Δ.Σ.


Ετικέτες: