Την έκαναν… γυριστή οι μαθητές στο Ληξούρι!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012 19:36

Την έκαναν… γυριστή οι μαθητές στο Ληξούρι!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δ.Δ. Ληξουρίου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου άρχισε στις 8.00 το πρωί με την έπαρση της Γαλανόλευκης στο Δημαρχείο του Ληξουριού, από έναν Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και έναν του Λ.Σ.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μουρελάτου – Μάκης Μοσχόπουλος

Ακολούθησε η Θεια Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό του Παντοκράτορος και χαιρετισμός των επισήμων προς τους μαθητές των σχολείων. Η καθηγήτρια κα.  Όλγα Μαρκέτου έκανε μια Ιστορική αναδρομή των γεγονότων της επανάστασης του 1821 τονίζοντας τη σημασία της. Πριν αρχίσει η μαθητική παρέλαση έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Μια παρέλαση την οποία άνοιξε με το παιάνισμα της όπως και σε κάθε άλλη εκδήλωση η Φιλαρμονική σχολή Ληξουρίου. Όπως και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας έτσι και εδώ υπήρχε μια διάχυτη περιέργεια για τον τρόπο αντίδρασης της μαθητικής κοινότητας στο πρόσωπο των επισήμων.

Μια αντίδραση η οποία φάνηκε από την πρώτη στιγμή και στο πέρασμα των μεγαλύτερων μαθητών (Γυμνάσιο-Λύκειο) οι οποίοι γύρισαν το κεφάλι από την αντίθετη πλευρά, άλλοι έκαναν σημειωτόν πριν και μετά τους επίσημους ενώ ένα ολόκληρο τμήμα ακολούθησε κατά γράμμα το ρητό «στρίβειν δια του αρραβώνος» φτάνοντας στον πρώτο δείκτη αντί να στρίψουν το κεφάλι δεξιά, έκλειναν αριστερά και χάθηκαν στο πρώτο στενό που συνάντησαν, καταχειροκροτούμενοι από όλους συμπεριλαμβανομένων και των επισήμων. Οι οποιοι αν κρίνω από τα χαμόγελα του εορτάζοντα Αντιδημάρχου  Παλλικής Ευάγγελου Θεοφιλάτου, μάλλον δεν ενοχλήθηκαν από την κατά τα άλλα κόσμια αντίδραση των μαθητών.

*Στις φωτογραφίες κάποια πρόσωπα δεν εμφανίζονται επίτηδες όπως μας ζήτησαν τα παιδιά που έκαναν παρέλαση και εμείς στο inkefalonia.gr το σεβαστήκαμε απόλυτα.




00 inkefalonia general ad 300X250