ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Ποταμιάνος – Παγώνης: «Περί ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς ξανά»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 08:52

ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Ποταμιάνος – Παγώνης: «Περί ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς ξανά»

Τις τελευταίες μέρες, μετά από ενυπόγραφο δημοσίευμα συμπολίτη μας στα τοπικά ΜΜΕ, πολύς λόγος γίνεται περί της συνένωσης των τριών Δήμων ξανά σε ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς. Αναφέρεται μάλιστα ότι το θέμα αυτό το έθεσε στον κ. Μητσοτάκη στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κεφαλονιά ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Μιχαλάτος και ότι επ’αυτού συμφωνεί και ο Βουλευτής κ. Καππάτος.

Και ο μεν κ. Μιχαλάτος διέψευσε ότι ετέθη τέτοιο θέμα, από τον κ. Καππάτο όμως καμιά σχετική ενημέρωση δεν έχουμε. Έχοντας άμεση προσωπική εμπλοκή στον αγώνα που έδωσαν οι τοπικές κοινωνίες για την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς δικαιούμαι να επισημάνω ότι:

*Η διάσπαση του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς στους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης ήταν πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, ιδιαίτερα της περιφέρειας, που βιώσαν τις συνέπειες του ενιαίου Δήμου. Αυτό το δίκαιο αίτημα έγινε πράξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

*Το θεσμικό πλαίσιο της διάσπασης έχει ανάγκη ολοκλήρωσης. Δεν υπήρχε νομικό προηγούμενο διάσπασης, μόνο συνενώσεων, γι΄αυτο και έμειναν ανοιχτά θεσμικά ζητήματα τα οποία, όπως είχε εξηγηθεί από τότε υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση , θα επιλύονται στην πορεία λειτουργίας των νέων Δήμων με επιμέρους θεσμικές παρεμβάσεις την ευθύνη των οποίων έχει η σημερινή Κυβέρνηση.

*Τα αποτελέσματα από την λειτουργία των τριών Δήμων για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες είναι σαφώς καλύτερα και με διαφορά από αυτά του ενιαίου Δήμου. Τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των Δήμων και οι καθυστερήσεις ή οι ανεπάρκειες που μπορεί ο κάθε πολίτης, από την δική του οπτική, να καταλογίσει στις τωρινές Δημοτικές Αρχές δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογήσουν επιστροφή στο παρελθόν του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.

Ο Βουλευτής Κεφαλληνίας κ. Καππάτος καλό είναι να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση αλλά και της Κυβέρνησης του απέναντι στα δημοσιεύματα αυτά. Η σιωπή του αφήνει ίσως να εννοηθεί ότι υπάρχει παρασκήνιο στο θέμα αυτό.

Σπύρος Ποταμιάνος-Παγώνης

Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς-Ιθάκης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250