Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο η Ιθάκη – Συνέδριο Μικρών Νησιών τέλη Σεπτεμβρίου – Τι ανέφερε ο Δήμαρχος στον COSMOS 96,5

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 15:37

Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο η Ιθάκη – Συνέδριο Μικρών Νησιών τέλη Σεπτεμβρίου – Τι ανέφερε ο Δήμαρχος στον COSMOS 96,5

O Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την επίσκεψη του Παύλου Χρηστίδη και κλιμακίου της Ν.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Ιθάκη. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον τουρισμό για το νησί της Ιθάκης.

Επίσκεψη Χρηστίδη στην Ιθάκη: «Ο κος Χρηστίδης είναι προσωπικός μου φίλος και βρέθηκε στην Ιθάκη για διακοπές και συναντήθηκε με τα άτομα του κόμματος (της Νομαρχιακής Επιτροπής) και επισκέφθηκαν και το Δημαρχείο. Είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τον Δήμο Ιθάκης. Στην συνεδρίαση που έγινε με τα μέλη του κόμματος εγώ δεν ήμουν παρών».

Τουρισμός: «Το λιμάνι είναι γεμάτο με κότερα και σκάφη, περίπου 160. Υπάρχει μεγάλη κίνηση και οι πληροφορίες μας λένε ότι θα έχουμε κίνηση και τον Σεπτέμβριο. Η Ιθάκη τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται. Αυτό είναι αποτέλεσμα ενεργειών του Δήμου αλλά και των επαγγελματιών του νησιού και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι για να μπορέσει να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος».

«Η κίνηση η τουριστική είναι τόσο μεγάλη, που υπήρξε πρόβλημα εύρεσης καταλυμάτων. Τον Αύγουστο δεν υπήρχε τίποτα, αλλά και για τον Σεπτέμβριο έχει πάρα πολλές κρατήσεις. Επενδύσεις μπορεί να γίνουν, αλλά είναι μικρό νησί η Ιθάκη».

Συνέδριο Μικρών Νησιών: «30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου έχουμε το Συνέδριο Μικρών Νησιών. Ήδη αρκετοί πολιτικοί (Υπουργοί – Υφυπουργοί) έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν στο Συνέδριο. Θα είναι και πολλοί Δήμαρχοι παρόντες. Προχωράμε  και πιστεύουμε ότι αυτό το Συνέδριο θα βοηθήσει όλους τους Δήμους και ιδιαιτέρως τον Δήμος Ιθάκης».




00 inkefalonia general ad 300X250