Ε.Α.Σ.: Ανάγκη Στήριξης Κτηνοτρόφων και Μελισσοκόμων στη Βιολογική Γεωργία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 21:03

Ε.Α.Σ.: Ανάγκη Στήριξης Κτηνοτρόφων και Μελισσοκόμων στη Βιολογική Γεωργία

   Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους ντόπιους Κτηνοτρόφους και Μελισσοκόμους, μέλη του και μη, ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.) - η πανελλήνια συνδικαλιστική Οργάνωση που εκπροσωπεί όλους τους ΑγροΚτηνοτρόφους - στο Διοικητικό Συμβούλιου της οποίας συμμετέχει ενεργά ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, επισημαίνει ξανά την αναγκαιότητα λήψης άµεσων µέτρων ένταξης των ΑγροΚτηνοτρόφων στο Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας.

     Συγκεκριμένα η πρόταση του Σ.Ε.Κ. που στάλθηκε σε όλους τους αρµόδιους άσκησης κυβερνητικής πολιτικής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρει ότι, μεγάλος αριθμός Κτηνοτρόφων ενταγμένων ήδη στη Βιολογική Κτηνοτροφία αλλά και νεοεισερχόμενων δεν εντάχθηκαν στο Μέτρο 11 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020 “Βιολογική Γεωργία”.

     Με βάση τα μέτρα για την κλιματική κρίση και σύμφωνα με την κατεύθυνση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η παραγωγή βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής κατεύθυνσης, είναι επιβεβλημένο να στηριχθεί δυναμικά όχι μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

       Γι αυτό ζητάμε, να δώσετε τη δυνατότητα, με πρόσθετη αύξηση των κονδυλίων, ένταξης στο Πρόγραμμα όλων των Κτηνοτρόφων και των Μελισσοκόμων, αφού η παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων ζωικής προέλευσης είναι ζωτικής σημασίας για τους ανωτέρω κλάδους μας.

   Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250