Καταγγελία - διαμαρτυρία για την βλάβη στο κεντρικό κλιματισμό του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 13:21

Καταγγελία - διαμαρτυρία για την βλάβη στο κεντρικό κλιματισμό του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Ιωάννη Σπ. Βαλλιάνου κατοίκου Κεραμειών               

2 Ιουλίου 2022. Εισαγωγή του γιου μου στην Καρδιολογική-Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αργοστολίου με καρδιολογικό και αναπνευστικό πρόβλημα. Τοποθετήθηκε σε δωμάτιο με μόνιτορ για την καρδιά σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Τόσο στην Καρδιολογική-Παθολογική κλινική όσο και στη Χειρουργική Κλινική δεν λειτουργούσε πουθενά ο κλιματισμός, εν μέσω καύσωνα. Η κεντρική μονάδα του νοσοκομείου ήταν εκτός λειτουργίας.

3 Ιουλίου 2022. Διαμαρτυρία από τον ίδιο Ιωάννη Βαλλιάνο στην Γραμματεία της Κλινικής. Απάντηση: Φέρτε ανεμιστήρες από το σπίτι σας .

4 Ιουλίου 2022. Διαμαρτυρία στον Διοικητή κον Μαρτίνη από τον Γιάννη Βαλλιάνο. Υπόσχεται άμεση επισκευή στον κεντρικό κλιματισμό. Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα μεταξύ 10.00 – 11.00 στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου βρέθηκε ο Βουλευτής του νησιού κος Π. Καππάτος. Για φωτογράφιση και μόνο;;; Ενημερώθηκε από τον Διοικητή για να ληφθούν άμεσα μέτρα;;; Έμαθε για το πρόβλημα ο Βουλευτής;;;

5 Ιουλίου 2022. Συνεχίζεται η ίδια κατάσταση με τον κλιματισμό εν μέσω καύσωνα .

6 Ιουλίου 2022. Ξανά διαμαρτυρία στον Διοικητή και πάλι υπόσχεση επισκευής. Την ίδια μέρα έκανα καταγγελία στην τοπική εφημερίδα Ημερήσιος αλλά και στον ANTENA – TV. Επίσης ενημέρωσα για το πρόβλημα τον Δήμαρχο Αργοστολίου μέσω της Γραμματέως του, επειδή ο ίδιος έλειπε σε σύσκεψη, με την παράκληση να με πάρει τηλέφωνο να του εξηγήσω το πρόβλημα. Μέχρι σήμερα περιμένω τηλέφωνο. Αυτή είναι η ευαισθησία του για τους ανήμπορους ασθενείς Δημότες του!!!

7 Ιουλίου 2022. Καταγγελία στον Βουλευτή κον Καππάτο. Η απάντηση του ήταν ότι γνωρίζει για το πρόβλημα και ότι θα ενοικιάσουν μονάδα που θα εξυπηρετεί τον Κεντρικό κλιματισμό στη Χειρουργική αλλά και την Παθολογική-Καρδιολογική κλινική αναφέροντας ότι θα πληρώνουν περί τις 2000€ την ημέρα. Την ίδια μέρα το μεσημέρι έφεραν στο δωμάτιο του γιου μου φορητή κινητή μονάδα κλιματιστικού η οποία για να λειτουργήσει έχει σωλήνα εξαγωγής που βγάζει τον θερμό αέρα διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών και αντί να ανοίξουν μια τρύπα για την εξαγωγή στο τζάμι του παραθύρου την πέρασαν από το παράθυρο, με συνέπεια το παράθυρο να παραμένει ανοιχτό κατά 15 εκατοστά από την μια πλευρά και 15 από την άλλη. Έτσι λοιπόν ο θερμός αέρας εξαγωγής του κλιματιστικού να επιστρέφει μεγάλο μέρος του μέσα στο δωμάτιο συν τον θερμό ατμοσφαιρικό αέρα και φυσικά το κλιματιστικό να μην αποδίδει.

Όλοι γνωρίζουμε χρόνια τώρα ότι ο κεντρικός κλιματισμός του Νοσοκομείου υπολειτουργούσε, απόδειξη ότι οι εκάστοτε Διοικητές φρόντιζαν να έχουν αυτόνομες κλιματιστικές μονάδες στο γραφείο τους και στα γραφεία προσωπικού. Σύνολο εξωτερικών μονάδων που μέτρησα 47.

Αν λειτουργούσε ο κεντρικός κλιματισμός γιατί έβαλαν αυτόνομες; Για τους εαυτούς τους φρόντισαν!

Για τους ασθενείς που το έχουν περισσότερο ανάγκη φρόντισαν να βάλουν αυτόνομες μονάδες στους θαλάμους αφού υπολειτουργούσε το κεντρικό σύστημα;

                                                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250