Σπαθής για υπεραγορά: "Αυτοί που φωνάζουν, το 2017 είχαν αφήσει στο συρτάρι την αίτηση της Lidl" (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 10:58

Σπαθής για υπεραγορά: "Αυτοί που φωνάζουν, το 2017 είχαν αφήσει στο συρτάρι την αίτηση της Lidl" (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ  και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο έργο αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης- σε 11 περιοχές στις Δ.Ε Αργοστολίου & Λειβαθούς: « Ελήφθη η απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, από την πλευρά μας ότι μας έχει ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία το έχουμε ολοκληρώσει και περιμένουμε τη δημοπράτηση του έργου. Η δημοπράτηση θα γίνει 29 Ιουλίου και στόχος μας είναι να τελειώσει το έργο μέσα στον χειμώνα».

Στους διπλούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ: «Είναι τα δύο  τελευταία 2μηνα του 2021 και όλη αυτή η ιστορία έχει δημιουργηθεί λόγο της πανδημίας, με τις άδειες ειδικού σκοπού , τις αναστολές εργασίας κλπ. Ενώ είχαμε εκδώσει τους λογαριασμούς ,δεν μπορούσαμε να τους αποστείλουμε και αναγκαζόμαστε τώρα να το πράξουμε με διπλούς λογαριασμούς .Αυτό θα συμβεί θεωρώ  για τελευταία φορά. Δεν επιβαρύνονται οι καταναλωτές με τόκους και ακόμα και αν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει και τους δύο λογαριασμούς, παρ ότι έχουμε μεγάλη ημερομηνία λήξης, μπορεί να πληρώσει τον έναν και σε κάποια άλλη χρονική στιγμή τον δεύτερο».

Στους οφείλοντες μεγάλα ποσά: « Υπάρχει ανταπόκριση στην προσπάθεια που κάνουμε για να μικρύνουμε τα οφειλόμενα προς την ΔΕΥΑΚ και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό σημείο».

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να απορρίψει την κατασκευή υπεραγοράς λιανικού εμπορίου στην Κρανιά από την εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ στην περιοχή της Κρανιάς: «Αυτοί που βγαίνουν τώρα και φωνάζουν, ήταν αυτοί που το 2017  την αίτηση που είχε κάνει το Lidl ,την είχαν αφήσει στο συρτάρι για έναν μήνα . Τότε ήμουν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «Κράνη» και αντιπολίτευση στο Επιμελητήριο. Είχε γίνει σύσκεψη στο Επιμελητήριο για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα και με παρεμβάσεις που κάναμε το καθυστερήσαμε τουλάχιστον για δύο χρόνια. Υπάρχει δεδικασμένο της απόφασης που είχε δικαιωθεί τότε το Lidl και πήρε 1200 τμ, από 600τμ  και όπως καταλαβαίνετε , από τη στιγμή που υπάρχει δεδικασμένο, δεν μπορούμε να κόψουμε κάποιον.

Η Δημοτική Αρχή πήρε μια απόφαση με την οποία είναι υπέρ των ντόπιων επαγγελματιών , ώστε να μην μπούν μεγάλες εταιρείες και μεγάλα συγκροτήματα στην αγορά της Κεφαλονιάς. Εμείς ως Επιμελητήριο είμαστε υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προσπαθούμε να τους στηρίξουμε. Θεωρώ ότι πήρε σωστή απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Αργοστολίου. Για όσους ισχυρίζονται ότι καθυστερήσαμε, γι αυτό έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο εκ περιφοράς, για να είμαστε μέσα στο χρονικό περιθώριο.

Ο καθένας για πολιτικούς σκοπούς, μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι γνωμοδοτικό όργανο, δεν είναι εκτελεστικό και την τελική απόφαση θα την πάρει η Αποκεντρωμένη, δεν θα την πάρουμε εμείς, αυτή είναι η πραγματικότητα . Το να βγαίνει και να λέει ο καθένας διάφορα, θεωρώ ότι είναι στο πλαίσιο του παιχνιδιού της δημιουργία εντυπώσεων.

Εμείς κοιτάζουμε και εγώ ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου πάνω απ όλα τα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα είμαστε δίπλα τους και θα προσπαθούμε πάντα για το καλό των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Το 2017 όταν δεν έσταζε ρουθούνι, τρέχαμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα .Εμείς είμαστε μέσα στο χρονικό περιθώριο και ο Δήμος Αργοστολίου  και ο Δήμαρχος , έκαναν το χρέος τους.

Την απόφαση αν πληρούν τις προϋποθέσεις, θα την πάρει η Αποκεντρωμένη, όμως θα το παλέψουμε και δεν θα μπορεί να βγάλει κατά την ταπεινή μου γνώμη παραπάνω από 1200τμ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250